Науковці визначили, в які місяці народжується найбільше людей

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Отже, найбільше людей з’являється на світ у вересні та липні. Тоді як у листопаді, грудні та січні свій день народження святкує найменше землян.

Міжнародна команда вчених опублікувала в інтернеті теплову карту, з якої можна дізнатися про найпопулярніші для іменинників місяці та дні року.

Теплова карта – це інструмент графічної демонстрації даних, де індивідуальні значення відображаються за допомогою кольору.

Найпоширенішими днями народження землян виявилися 12, 18, 25 та 26 вересня. Тобто дні, що настали через дев’ять місяців після зимових свят. Зрозуміло, що холодна пора року спонукає людей проводити якнайбільше часу вдома та продовжувати рід.

Науковці помітили, що доволі мало мешканців планети з’являється на світ на великі свята. Так само бракує народжень 13 числа кожного місяця. Ці закономірності вчені до кінця не можуть пояснити, розповіло видання Daily Mail.

Найкращі місяць та час для запліднення 

Дослідники також визначили найоптимальніший час для сексу заради поповнення в родині. Парам, що намагаються зачати дитину, слід особливо активно займатися коханням навесні близько 7:30 ранку.

Щоб дійти цього висновку, команда провела масштабне дослідження на базі Університетської лікарні Цюриха (Швейцарія). Науковці зазначили, що сперматозоїди мають власний 24-годинний внутрішній годинник, який найбільш активний уранці.

Науковці проаналізували зразки сперми 7068 чоловіків віком 25 та 40 років, котрі проходили курс лікування від безпліддя. Зразки були перехресно перевірені на концентрацію сперматозоїдів, загальну їх кількість, прогресивну рухливість та нормальну морфологію. Виявилося, що сперма є найбільш придатною для запліднення яйцеклітини у березні, квітні та травні: в ці місяці вона містить найбільше сперматозоїдів. Істотне зниження їх концентрації спостерігається влітку, зауважила Бріджіт Лінерс, провідна авторка дослідження.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU