Науково доведено, що зі збільшенням вмісту флавоноїдів у системі живлення когнітивні завдання вирішуються легше. Краще мислити нам допоможуть фрукти, какао та зелений чай.
Вживання штучно збагачених флавоноїдами какао-бобів дозволяє людині швидше обмірковувати питання навіть за умов забрудненого середовища. В ході експерименту концентрація вуглекислого газу в повітрі перевищувала норму в сотню разів: тестування мозкового кровообігу проводилося за 5-відсоткового вмісту вуглекислого газу. Однак у разі підвищення рівня флавоноїдів у какао долання тестів прискорювалося на 11%. Після вживання більш насиченого напою, учасники експерименту успішно справлялися з ускладненням завдань. Підвищення тонусу організму супроводжувалося потрійним збільшенням доступу мозку до кисню.
Вивчено також сприятливий вплив флавоноїдів на серцево-судинну систему. Речовини, що містяться в плодах і рослинах, роблять наші судини міцними, а еритроцити еластичними.
Рекордсменами за вмістом антиоксидантів-флавоноїдів вважаються какао-боби, чай, яблука, виноград, чорнослив та інші сухофрукти. Багатим джерелом «розумової енергії» є чорний шоколад, сировиною для якого служать какао-боби, какао-масло та цукор. Насичена флавоноїдами плитка шоколаду дозволить весь день «працювати звивинами» без додаткового харчування. Це миттєве рішення для стимулювання розумової активності при «мозкових штурмах».
Фото: pixabay.com