За склом: у Фінляндії збудували капсулу для втікачів від цивілізації

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Ні, це не тренажер для підготовки космонавтів і не помешкання ексгібіціоністів. Такий незвичний вигляд має капсула для відпочинку від мадридської дизайн-студії.

Архітектори з Unio Design Studio занурили капсулу The Living O’Pod в лісовий пейзаж Національного парку Реповесі, що у Фінляндії. На меті іспанських проєктувальників – підняти на нову висоту модний спосіб відпочинку та життя під назвою «глемпінг».

Глемпінгом (від поєднання слів «гламурний» та «кемпінг») називають різновид люксового кемпінгу. Він поєднує готельний комфорт з відпочинком на природі.

313015637 1760984130952899 3988518003087057095 n - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Що являє собою капсульний будиночок, який обертається навколо своєї осі?

Скляні сферичні апартаменти вписано у сталевий каркас. Як розповідає профільне видання Designboom, на двох поверхах глемпінгу розташовано функціональний житловий простір.

Цей притулок втікачів від цивілізації, замаскований у фінському лісі, розраховано на дві особи. У капсулі є спальня, вітальня, кухня, ванна кімната й тераса. Два рівні з’єднані сходами: чорними, як і сталевий каркас.

Прості та елегантні дизайнерські меблі, а також декор, витримані в спокійній кольоровій гаммі. Хоча в інтер’єрі подекуди прориваються яскраві сплески барв. Як-от у смарагдово-зеленій оббивці вітальні або золотавих стельових світильниках барної зони.

313424355 1760984140952898 3017504661318974060 n - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Сферичне скло пропускає більш ніж достатньо сонячного світла. А вночі дарує фантастичні картини зоряного неба.

Living O’Pod від Unio Design Studio оснащений теплоізоляційним шаром та системою опалення. Тобто в такому глемпінгу можна спокійно зимувати, заряджаючись енергією під час морозних прогулянок та споглядаючи ліси й гори Фінляндії.

Архітектори зазначили, що такий глемпінг можна встановити будь-де. Усі складові будинку-капсули попередньо виготовили на заводі, а вже потім транспортували в Реповесі й зібрали на місці.

Фото: www.facebook.com/uniodesignstudio

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU