Чоловіки, секс і пам’ять

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Американські науковці у недавньому дослідженні пов’язали вікове зменшення сексуального задоволення у чоловіків з майбутнім зниженням когнітивних навичок і втратою пам’яті. Це перший випадок, коли сексуальне здоров’я та рівень задоволеності були пов’язані з когнітивним здоров’ям та продуктивністю.

Сексуальне задоволення та пам’ять у чоловіків взаємопов’язані

Дослідники не зосереджувалися на кількісно визначених аспектах чоловічою сексуальністю. Вони не вивчали, як часто учасники опитування займалися сексом або скільки партнерів у них було за певний період часу. Натомість дослідники намагалися зрозуміти, як чоловіки ставляться до власного сексуального життя. Вони виявили, що зниження еректильної функції призводить до психологічного стресу та сексуальної незадоволеності, а також пов’язане з погіршенням пам’яті.

Як зазначає видання Psychologytoday, дослідники вивчили дані опитування понад 800 літніх чоловіків, щоб оцінити, чи існує зв’язок між змінами в когнітивних здібностях і фізичними та психологічними змінами, пов’язаними з сексуальними здібностями. Вік учасників дослідження становив 56, 61 та 68 років.

Дослідники водночас оцінювали еректильну функцію і когнітивні показники. Протягом 12-річного періоду дослідження вони визначили наявність зв’язку між зменшенням сексуального задоволення і погіршенням пам’яті.

Оскільки у багатьох чоловіків можуть бути подібні ситуації із сексом, але різне ставлення до цього, то дослідників найбільше цікавив душевний стан окремих учасників. Також науковці звертали увагу на рівень задоволеності чи незадоволеності опитуваних чоловіків своїм сексуальним життям. Потім дослідники порівняли, як індивідуальний рівень задоволеності сексом вплинув на когнітивні функції учасників.

cholovik i zhinka obijmayutsya - Здоров'я - 50Plus

Погіршення сексуального здоров’я у чоловіків пов’язане з ризиком втрати пам’яті

Результати дослідження показали, що нижча еректильна функція при початковій оцінці була пов’язана з поганою когнітивною діяльністю та швидким зниженням швидкості обробки пам’яті з часом. Однак під час первинної оцінки дослідники також виявили, що базове сексуальне задоволення не мало жодного впливу на когнітивні показники. Лише його зниження протягом періоду дослідження було пов’язане з погіршенням пам’яті.

Хоча виявилося, що зв’язок між зниженням сексуального задоволення та зниженням когнітивних здібностей сильний, дослідникам ще належить визначити конкретну причину цього. Проте, за їх словами, моніторинг еректильної функції у чоловіків з віком може допомогти лікарям виявити, проконсультувати та лікувати тих, хто має підвищений ризик зниження когнітивних функцій до досягнення 70 років. Також науковці вважають, що постійне сексуальне задоволення для збереження фізичного та психічного здоров’я та якості життя чоловіків з віком може бути таким же важливим, як дотримання здорового харчування та режиму фізичних вправ.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU