Освідчення у коханні: чоловіки роблять це першими

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Від першого поцілунку до освідчення у коханні минає декілька етапів, які проходять пари, починаючи зустрічатися. Тепер науковці пролили світло на один із найважливіших кроків у стосунках, а саме, коли й хто перший у парі каже омріяні три слова.

Чоловіки частіше першими освідчуються у коханні

Експерти виявили, що у багатьох країнах та культурах чоловіки частіше освідчуються у коханні першими. За даними дослідників, у середньому вони кажуть особливі три слова через 3,5 місяці від початку стосунків. Натомість жінки частіше трохи пізніше кажуть про свої почуття – у середньому через 4 місяці.

Чоловіки освідчуються першими У дослідженні науковці вирішили визначити середній час, який потрібен людям у різних країнах та культурах, щоб сказати «Я тебе кохаю». Команда залучила 3109 учасників з Австралії, Колумбії, Бразилії, Чилі, Великобританії, Польщі та Франції. З них жінки складали 70%, а чоловіки – 30%. Всі учасники заповнили декілька онлайн-анкет.

Освідчення у коханні жінки роблять пізніше, ніж чоловіки

У першому опитуванні учасники відповідали на 6 запитань щодо освідчення у коханні, включно з тим, хто з партнерів першим сказав «Я кохаю тебе» в їхніх останніх стосунках. Далі їх запитали, як довго після встановлення зв’язку вони почали думати про бажання сказати ці слова, і коли сказали насправді, і коли це зробив їхній партнер. Нарешті учасників запитали про їхній стиль прихильності та про те, що вони відчували, коли їхній партнер освідчувався у коханні.

Результати опитування показали, що у 6 з 7 країн чоловіки частіше першими освідчуються у коханні. Вони думали про те, що сказати слова «Я тебе кохаю» вже через 69 днів (2,2 місяця) після початку стосунків, а жінки – через 77 днів (2,5 місяці). Однак, коли справа доходила до того, щоб насправді зробити це, чоловіки освідчувалися у коханні в середньому через 107 днів (3,5 місяці) – на 15 днів швидше, ніж це у середньому робили жінки.

Освідчення у коханні не кожного робить неймовірно щасливим

Дещо не дивно, що освідчення змусило більшість учасників відчути себе щасливими. Хоча стиль прихильності відігравав певну роль у цій реакції. Ті, хто не покладається на інших та шукає дистанції у стосунках, були менш раді, коли їм освідчувалися у коханні. Проте ті, хто мав «тривожний» стиль прихильності (тобто був стурбований чуйністю свого партнера), були більш задоволені.

Як зазначає команда дослідників виданню Daily Mail, люди, які уникали освідчення у коханні, були менш раді почути слова про кохання, ніж ті, хто відчував прив’язаність та був щасливим, почувши освідчення. Проте цей ефект був дуже незначним.

ОсвідченняЦе дослідження було проведено незабаром після того, як команда дослідників виявила, що збіги особистостей не є ключем до пошуку того самого єдиного та неповторного партнера. Тоді до участі було запрошено майже 1300 пар, а експерти придивлялися до того, як 5 основних рис особистості впливають на рівень задоволеності стосунками.

Емоційна мінливість, відкритість і співчуття, а також сумлінність були серед них, на додаток до того, наскільки людина є екстравертом. Хоча було зрозуміло, що багатьох приваблюють схожі партнери, це не виявилося вирішальним чинником для тривалого кохання.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU