Цвітна капуста з сиром: рецепт для лінивих і зайнятих

Якщо запікати цілу капустяну голівку без її розбору на суцвіття і попереднього варіння, приготування страви обійдеться без вашої участі – цей клопіт майже повністю візьме на себе духовка.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

У цвітній капусті міститься вдвічі більше білків та вітаміну С, ніж у білокачанній «сестрі», і вдвічі більше заліза, ніж у листовому салаті, перці та зеленому горошку. Цей овоч є повноцінним джерелом магнію, калію, натрію, фосфору, кальцію, вітамінів А, В1, В6 та РР. Цвітна капуста визнана дієтичним продуктом, її можна сміливо включати до раціону тим, хто хоче схуднути. У 100 г цвітної капусти – лише 30 ккал, а тартанова кислота у її складі перешкоджає відкладенню жиру. Крім того, цей корисний овоч активізує виведення шлаків із організму, стимулюючи роботу печінки. Цвітна капуста покращує травлення, виводить холестерин і зміцнює кровоносні судини. Виразний смак стравам із цвітної капусти додасть часник та сирна скоринка.

Інгредієнти: цвітна капуста – цілий качан, сир – 100 г, оливкова олія – ​​100 мл, часник – 4 зубчики, сушений чебрець – ½ ч. ложки, чорний мелений перець – ⅓ ч. ложки, сіль – ½ ч. ложки.

Часник пропускаємо через прес, змішуємо з олією та спеціями.

Зрізаємо у цвітної капусти частину стебла, щоб надати стійкості качану при розміщенні в духовці. Кладемо цілу капустяну голівку з нерозділеними суцвіттями в жароміцну форму зрізом догори і поливаємо нижню частину качана половиною часникової олії. Потім перевертаємо капустяну голівку і поливаємо її олією з часником та спеціями з іншого боку.

Накриваємо капусту фольгою і відправляємо у розігріту духовку 180°С. Через 40 хвилин знімаємо фольгу, посипаємо запечений качан тертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.

Рум’яна скоринка й апетитний сирно-часниковий аромат – безперечні кулінарні принади напрочуд простої страви. А ще вони стануть підставами для компліменту господині, яка примудриться подати цей гастрономічний взірець до столу.

Лайфхак

Для використання в салатах, заморожування чи смаження цвітну капусту потрібно попередньо відварити: 3 хвилини – для заморожування свіжою, 5–10 хвилин – для свіжої та пружної салатної кондиції або подальшого обсмажування в клярі, 10–15 хвилин – для досягнення пюреподібної м’якості.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU