Якщо діти не люблять вівсяну кашу, обдуріть їх, запропонувавши ту саму страву в іншому стані. Гранола містить плющену вівсяну крупу, запечену до хрусткої кондиції з медом, мигдалем, ягодами та фруктами. Всі компоненти цього поживного наїдку надовго заряджають організм енергією, підвищують гемоглобін і зміцнюють імунітет. Така їжа є корисною для мозку та серця.
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 1 склянка, натуральний йогурт – 1 склянка, лохина – 1 склянка, персик – 1 шт., мед – 1 ст. ложка, оливкова олія – 1 ст. ложка, подрібнений мигдаль – 1 ст. ложка.
Вівсяні пластівці перемішуємо з подрібненими мигдальними горіхами, поливаємо рідким медом та оливковою олією. Викладаємо отриману суміш на лист і ставимо в духовку, розігріту до 180°С. Через 20 хвилин основа граноли буде готовою.
Розрізаємо м’якоть персика на шматочки і змішуємо їх із йогуртом. Викладаємо 2 ст. ложки цієї смакоти у креманку, зверху насипаємо 2 ст. ложки граноли, потім – 2 ст. ложки лохини. Повторюємо шари у тому самому порядку.
Прикрашаємо кожну порцію часточкою персика та цілими ягодами лохини. Можна також полити снек медом. Протягом 10 хвилин охолоджуємо заповнені креманки в холодильнику і подаємо корисний сніданок до столу.
Лайфхак
Досягти розсипчастої консистенції граноли допоможе періодичне перемішування вівсяної суміші в процесі запікання.