Імбирний чай: зігріваючі напої для морозної пори

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Імбир є дієвим засобом профілактики та лікування застуди, добре впливає на імунну систему, допомагає роботі лимфатичної системи, має протизапальний та знеболювальний ефект, покращує кровообіг, прискорює обмін речовин, активізує метаболізм, сприяє схудненню, позбавляє токсинів, усуває втому та слабкість. При полосканні ротової порожнини імбирна витяжка є корисною для підтримання здорового стану зубів та ясен, оскільки добре впливає на слизову оболонку та прискорює регенерацію тканин. Сушений корінь є набагато гострішим за свіжий імбир, тому його слід ретельно вимочити перед вживанням. Щоб зробити імбирний чай, треба подрібнений корінь імбиру залити окропом і настояти 5-7 хвилин. Замість цукру краще додати мед.

pexels nataliya vaitkevich 7615469 - Їжа - 50Plus

Імбир із обліпихою

На півлітра води беремо 3-4 сантиметри кореня імбиру, 2 чайні ложки чорного чаю та 100 г обліпихових ягід (мед або цукор – на ваш розсуд).

Заварюємо окропом чорний чай і накриваємо грілкою. Поки чай настоюється, розминаємо обліпиху і змішуємо з натертим коренем очищеного імбиру. Перед подачею проціджуємо напій двічі – щоб позбавитися кісточок і рештків.

Імбир з лимоном та медом

На півлітра води треба взяти близько 4 сантиметрів імбирного кореню, половину лимона та пару чайних ложок меду.

Духмяний корінець очищуємо і натираємо, тонкими кружечками нарізаємо півлимона і заливаємо окропом. Тримаємо напій п’ять хвилин під кришкою, а потім проціджуємо та змішуємо з медом.

Імбир із м’ятою та лимоном

На півлітра води знадобляться півлимона, 4-5 сантиметрів імбирного кореня та дві гілочки м’яти.

Очищуємо та подрібнюємо імбирний корінець і ріжемо лимон. Змішуємо у посуді, заливаємо водою і кип’ятимо. Після закипання робимо вогонь тихішим, вкидаємо подрібнену м’яту і проварюємо 10 хвилин. Проціджуємо напій перед чаюванням і подаємо із солодощами.

pexels piotr arnoldes 6488938 - Їжа - 50Plus

Імбир з корицею та куркумою

На 500 мл води слід узяти 4-сантиметровий шматок імбирного кореня, 50 мл лимонного соку, паличку кориці та подрібнену куркуму (одну чайну ложку).

Очищений та натертий імбир з корицею та куркумою заливаємо окропом і на  п’ять хвилин ставимо на вогонь. Наприкінці приготування напою вичавлюємо лимонний сік, проціджуємо чай і подаємо зі здобою або солодощами.

Імбир із молоком та кардамоном

Беремо вдвічі більше води, ніж у попередніх рецептах. З розрахунку на літр води приготуйте 4 см кореня імбиру, 4 коробочки кардамону, 4 столових ложки цукру, 2 столові ложки чорного чаю та 2/3 склянки молока.

Подрібнені імбир із кардамоном заливаємо окропом і проварюємо 5 хвилин до набуття золотавого кольору. Не знімаючи з вогню, додаємо чайний лист і за пару хвилин всипаємо цукор. Останнім вливаємо гаряче молоко і за хвилину  вимикаємо вогонь. Перед подачею зігріваючий напій треба процідити.

Теплого чаювання!

Фото: www.pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU