Кава з нотками свинини: у Китаї винайшли несподівану версію лате 

FacebookTwitterLinkedinTelegram

На честь Китайського Нового року в мережі кав’ярень Starbucks створили незвичайну комбінацію смаків кави та свинини. Екстравагантний напій назвали «Пікантним лате річного достатку». Автори нової кави запевняють, що вона має оригінальний смак.

Напій поєднує каву з молоком, соус зі смаком традиційної китайської тушкованої свинини дунпо. Пінку прикрашають додатковим темно-червоним соусом зі свинини та шматочком свинячої грудки.

Коштує пропозиція 68 юанів, або 9,45 долара США. На фотографіях напою, опублікованих Шанхайським Starbucks Reserve Roastery у китайській соціальній мережі Weibo, видно крапельку темно-червоного соусу поверх піни лате. А на краю філіжанки лежить квадратна скибочка свинини на рожні.

За словами барист, що готують цей напій, «м’ясо символізує процвітання наступного року». Напій додає до кави «традиційних новорічних звичаїв» та створює «несподіваний пікантний та солодкий смак».

kava - Їжа - 50Plus

Китайський Новий рік – одне з головних щорічних свят в Азії, що його відзначають в колі родини. А тушкована свинина є однією з ключових страв свята, розповіло видання CNN. Особливо полюбляють китайці дунпо. Цю страву назвали на честь древнього поета, художника та державного діяча Су Дунпо. Її готують з тушкованої свинячої грудинки, цукрового піску, соєвого соусу, жовтого вина та інших інгредієнтів. В результаті виходять надзвичайно ароматні та ніжні шматочки свинини, які можна легко розділяти паличками.

Лате зі свининою швидко завоював популярність у китайських соціальних мережах. Деякі користувачі висловлювали цікавість несподіваним поєднанням смаків. Але інші були налаштовані скептично: вони запитували, чому потрібно пити лате зі свининою, коли можна їсти справжнє тушковане м’ясо.

Критикам гастрономічного винаходу також не сподобалася чималенька ціна. «За 68 юанів я міг би з’їсти тарілку тушкованої свинини, а потім піти в Luckin та випити два лате», – написав один з користувачів Weibo.

Інший користувач пожартував: «Я б дозволив свинині та каві одночасно існувати в шлунку, але не в роті».

А тим часом китайські медіа назвали напій унікальним та повідомили, що він має щільний, гладкий смак та користується неабиякою популярністю.

До речі, ця мережа кав’ярень, для якої Китай є другим за вагомістю ринком у світі, випустила по всій країні й інші новорічні напої. Любителі незвичних смаків охоче пригощаються макіато з мармеладом, а також макіато з мигдалем і тофу.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU