У трав’янистому однорічнику із сімейства капустяних мало калорій, проте багато антиоксидантів. Це повноцінне джерело фолатів, калію, магнію, кальцію та заліза є так само багатим на про-вітамін А, вітаміни С і К. Однак з огляду на те, що останній компонент збільшує в’язкість крові, від вживання руколи варто утриматися при прийомі кроворозріджувальних препаратів.
Інгредієнти: рукола — половина середнього пучка, молоде листя буряка — ¼ пучка з однієї розетки, помідори черрі – 100 г, соус песто — ½ ч. ложки, оливкова олія — 2 ч. ложки, білий сир — 100 г, апельсинова цедра — 1 шт., сіль — за смаком.
Ріжемо тофу або моцарелу кубиками, черрі – навпіл і змішуємо з листям руколи та смужками цедри в салатнику для подачі. Для надання салату «середземноморського смаку» заправляємо його оливковою олією та песто (в цей соус з італійської кухні, крім оливкової олії, входять насіння пінії, базилік і пармезан).
Лайфхак
Перчити страви з руколою не варто, адже ця зелень через гірчичну олію у складі має власний гіркуватий смак. Також можна викласти на зелень щойно зварені та розрізані на чотири частини яйця «в мішечок». Апетитна напіврідка кондиція жовтків та білків досягається через 4 хвилини після закипання, якщо класти сирі яйця у холодну воду. Коли ж опускати сирі яйця в киплячу воду, то варити їх до стану «в мішечок» слід лише хвилину, після чого вогонь потрібно вимкнути, а яйця витримати 7 хвилин у воді, що закипіла.
Фото: pixabay.com