Такого морозива в магазині не купите, а приготувати його зможете несподівано просто та швидко. Користь від смачного й поживного домашнього продукту для спекотної пори перевершить усі очікування: завдяки високому вмісту амінокислоти L-триптофану, кальцію, калію, магнію, вітамінів А, B1, B2, B12, холодний десерт знизить напругу, підвищить імунітет, зміцнить кісткову тканину, оздоровить серцево-судинну систему та стимулює розумову діяльність.
Інгредієнти: малина – 100 г, смородина – 100 г, згущене молоко з цукром – 250 г, вершки 33% – 500 мл, листя м’яти – для прикраси.
Готуємо з малини та смородини ягідне пюре, подрібнивши свіжі ягоди в блендері і протерши через сито для позбавлення від кісточок.
Збиваємо міксером до середніх піків охолоджені вершки. Вливаємо згущене молоко і перемішуємо. Додаємо до вершкової маси ягідне пюре і збиваємо до однорідного стану.
Виливаємо суміш у прямокутну форму висотою 6 см і відправляємо на ніч до морозильної камери. Час повного охолодження – 4–5 годин. Втім, готовий продукт може зберігатись у морозилці і надалі. Перед подачею прикрашаємо вершкове морозиво свіжими цілими ягодами і листочками м’яти.
Лайфхак
Щоб не отримати під впливом холоду запалення стравоходу, морозиво потрібно їсти без поспіху і не більше однієї порції за раз. Не варто вживати крижаний десерт відразу після виймання з морозилки – зачекайте, поки морозиво трохи підтає.
Фото: o-tendencii.com