Літній рай: рецепт малиново-смородинового морозива

Використання сезонних ягід, вершків і згущеного молока дозволить домогтися водночас вершкового смаку й ягідного аромату, та ще й обійтися без морожениці.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Такого морозива в магазині не купите, а приготувати його зможете несподівано просто та швидко. Користь від смачного й поживного домашнього продукту для спекотної пори перевершить усі очікування: завдяки високому вмісту амінокислоти L-триптофану, кальцію, калію, магнію, вітамінів А, B1, B2, B12, холодний десерт знизить напругу, підвищить імунітет, зміцнить кісткову тканину, оздоровить серцево-судинну систему та стимулює розумову діяльність.

Інгредієнти: малина – 100 г, смородина – 100 г, згущене молоко з цукром – 250 г, вершки 33% – 500 мл, листя м’яти – для прикраси.

Готуємо з малини та смородини ягідне пюре, подрібнивши свіжі ягоди в блендері і протерши через сито для позбавлення від кісточок.

Збиваємо міксером до середніх піків охолоджені вершки. Вливаємо згущене молоко і перемішуємо. Додаємо до вершкової маси ягідне пюре і збиваємо до однорідного стану.

Виливаємо суміш у прямокутну форму висотою 6 см і відправляємо на ніч до морозильної камери. Час повного охолодження – 4–5 годин. Втім, готовий продукт може зберігатись у морозилці і надалі. Перед подачею прикрашаємо вершкове морозиво свіжими цілими ягодами і листочками м’яти.

Лайфхак

Щоб не отримати під впливом холоду запалення стравоходу, морозиво потрібно їсти без поспіху і не більше однієї порції за раз. Не варто вживати крижаний десерт відразу після виймання з морозилки – зачекайте, поки морозиво трохи підтає.

Фото: o-tendencii.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU