Наїстися та зігрітися: рецепт лагману з куркою й овочами

Ситний, густий, гарячий, м'ясний, овочевий, смачний і, звісно, корисний – всі необхідні характеристики для ідеального супу на холодну пору.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Назва цієї популярної середньоазійської та кримсько-татарської національної страви означає «розтягнуте тісто». Казахи, киргизи, таджики, узбеки, афганці та кримські татари готують лагман із домашньою локшиною, яку нарізають із розтягнутого тіста. Але можна спростити приготування, використавши готову локшину із магазину.

Традиційними компонентами страви є овочі, бульйон і баранина або яловичина, а ми приготуємо лагман із куркою. З овочів у такому супі можуть бути: квасоля, перець (свіжий або засолений стручковий), цибуля, редька, морква, капуста, баклажан, часник, прянощі та зелень. Велика кількість бульйону зробить лагман схожим на густий суп, а якщо рідини буде мало, страву можна подати як локшину з підливою та складною начинкою.

Інгредієнти: куряче філе 400 г, локшина 150 г, картопля 250 г, морква 130 г, болгарський червоний перець 200 г, помідори 250 г, консервована квасоля 250 г, цибуля 130 г, стебло селери  120 г, петрушка 15 г, часник 5 г, олія ​​40 мл, приправа для курки 1 ч. ложка, сушений базилік 1/4 ч. ложки, зіра 1/8 ч. ложки, сушений розмарин 1/8 ч. ложки, чорний мелений перець 1/8 ч. ложки, сіль 1 ч. ложка, вода 3 склянки. 

Нарізане шматочками куряче філе обсмажимо разом із морквою та цибулею, після чого закинемо решту овочів, а наприкінці приготування – локшину і консервовану квасолю.

Чистимо овочі й одноманітно нарізаємо. Подрібнюємо часник і зелень.

У каструлі з товстим дном розігріваємо олію і злегка обсмажуємо в ній куряче філе. Додаємо цибулю та моркву, обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо картоплю, перець, помідори, селеру, часник та спеції. Заливаємо все водою і варимо 15 хвилин.

Всипаємо локшину і варимо 3 хвилини. Додаємо квасолю та варимо ще 3 хвилини. Додаємо до супу зелень, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.

Готовий лагман подаємо гарячим у глибокій тарілці або чашці-супниці, яку зручно тримати в руках, зігріваючи долоні.

Лайфхак

В оригінальному рецепті азіатів до лагману додається залита киплячою олією суміш чорного та червоного мелених перців із часником. Таджики наприкінці варіння вливають у лагман кисле молоко. А в казахській кухні у складі лагману є омлет: його смажать окремо, ріжуть соломкою і додають до супу під час подачі страви на стіл.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU