Незвичайний рецепт: картопляні млинці із зеленню

Овочеве тісто в тонких млинцях здивує будь-кого, а в приготуванні воно є дуже простим – замішується на картопляному пюре з молоком без додавання соди та дріжджів.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Картопля не містить небезпечного для деяких людей глютену, немає в ній шкідливих насичених жирів та холестерину, натомість у складі бульби є багато цінних поживних речовин. Наприклад, у 100 грамах картоплі міститься близько 20 міліграмів аскорбінової кислоти – це більше, ніж у цитрусових: 150-грамова картоплина забезпечить 15% добової потреби організму у вітаміні С. А завдяки низькому глікемічному індексу, картопля не провокує після її вживання різких стрибків цукру в організмі.

Інгредієнти (на 4 порції): картопля – 400 г, молоко – 300 мл, борошно – 1 склянка об’ємом 250 мл, яйця – 2 шт., соняшникова олія – ​​4 ст. ложки і трохи для змащування сковороди, часник – 1 зубчик, свіжа зелень (зелена цибуля або петрушка) – ½ пучка, цукор – 1 ч. ложка, сіль – 1 ч. ложка, сметана (для подачі) – за бажанням.

Картоплю очищаємо, довільно нарізаємо та відправляємо у каструлю. Заливаємо водою та ставимо на вогонь. Після закипання води рівень вогню зменшуємо, солимо та варимо картоплю близько 20 хвилин до готовності.

Зливаємо воду і розминаємо зварену бульбу в пюре. Додаємо вичавлений пресом часник, всипаємо сіль та цукор. Перемішуємо, вливаємо молоко і знову перемішуємо. Додаємо до пюре яйця і втретє перемішуємо.

Вливаємо в картопляну масу соняшникову олію і всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо картопляне тісто вінчиком до однорідної консистенції.
Подрібнюємо промиту та просушену зелень. Змащуємо олією і розігріваємо сковороду – для випікання млинців вона має розжаритися.

Наливаємо на пательню ополоником картопляну масу і круговим рухом розподіляємо по дну. Випікаємо (тобто смажимо) тонкі картопляні млинці на інтенсивному вогні, відразу посипавши зеленню.

Перевертаємо кожен млинець, коли він підрум’яниться. Перед наступним млинцем змащуємо сковороду олією.

Лайфхак

Для випікання млинців молоко треба вливати в картопляне пюре гарячим. Нагріваємо його, помішуючи, і вимикаємо вогонь, не доводячи до кипіння.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.