Якою буде різдвяна трапеза майбутнього? Безперечно, смачною та корисною!

Британські дослідники пофантазували на тему страв для святкування Різдва в недалекому майбутньому. І ось що з цього вийшло.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

На думку вчених, які полюбляють зазирати у недалеке завтра, традиційна різдвяна трапеза матиме незабаром дещо інший вигляд, ніж тепер.
Команда Британського центру досліджень та інновацій (UKRI) уявила різдвяну вечерю незабарного майбутнього. До її меню увійшли, зокрема, поросята в ковдрах із м’ясом на водоростях, індичка з альтернативними білками, страви з горохового сиру та суперкартоплі.

Поросята в ковдрах

Ця страва для британців – традиційний фаворит різдвяного столу. А незабаром м’ясо для неї, ймовірно, даватимуть тварини, яких вигодовували водоростями.

М’ясо тварин, яких годують водними рослинами, збагаченими йодом та селеном, за своїм біохімічним складом є значно поживнішим та кориснішим. Так принаймні стверджують дослідники.

Індичка

Рецепт основної страви свята – індички з різними гарнірами – теж не завадить переосмислити. Науковці вважають, що основний інгредієнт – індичку – незабаром можна буде вирощувати в лабораторних умовах.

Така технологічна інновація сприятиме зниженню попиту на цю птицю, особливо у передсвяткові дні. А ще забезпечить різдвяну вечерю екологічно чистими, доступними, корисними та смачними альтернативними білками. Їх нині активно розробляє команда науковців з Національного центру інновацій в галузі альтернативних білків у Лідсі, Виробничого центру клітинного сільського господарства в Баті й Центру мікробіології та інженерії UKRI при Імперському коледжі.

запечена індичка

Картопляні страви

У планах дослідників також створення так званої суперкартоплі на основі новітніх досягнень інженерної біології. Вчені вже виводять покращені сорти картоплі, які є кориснішими для здоров’я та стійкішими до пошкоджень. Також цей овоч значно швидше готується.

Гороховий сир

Дослідники з Ноттінгемського університету розробили сир з гороху, використавши передові технології. І зрештою перетворили жовтий британський горошок на екологічно чистий сир на рослинній основі.

Цей альтернативний варіант має властивості, аналогічні молочному сиру, але при цьому позбавлений великої кількості жиру. В результаті виходить корисний та смачний веганський сир, який можна використати для приготування різдвяних наїдків.

хумус

Стелла Піс, топменеджерка UKRI, зауважила: «Їжа лежить в основі багатьох культур, вона об’єднує людей для обміну традиціями». І, звісно ж, надає нам сил та підтримує наше здоров’я.

Фото: pexels.com, pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU