Люди з низькими голосами привабливіші для тривалих стосунків

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Команда науковців з Пенсільванського університету (США) дійшла висновку, що жінки та чоловіки з низькими голосами легше створюють соціальні зв’язки та довгострокові особисті стосунки.

Дослідники також виявили, що успіху в особистому та соціальному житті частіше досягають ті, хто говорить тихіше.

Ба більше: чоловіки з глибоким голосом вважаються більш «грізними та престижними». Професор Девід Путс, співавтор дослідження, зазначив: через свій низький голос людина чи примат здається «великим та жахливим».

«Усвідомлення того, як висота голосу впливає на соціальне сприйняття, може допомогти нам зрозуміти соціальні відносини у ширшому розумінні – як ми досягаємо соціального статусу, як ми оцінюємо інших за соціальним статусом та як ми обираємо партнерів», – зауважив науковець.

Про що дізналися дослідники

Відомо, що спілкування за допомогою голосу є одним з найважливіших складників нашого життя. На думку професора Путса, найпомітнішим аспектом цього спілкування є не акценти та інтонації, а саме висота голосу.

Університетська команда використала у своєму дослідженні два чоловічі та дві жіночі голосові записи, в яких повторювалася одна фраза. Вчені раз у раз редагували висоту звуку в кожному записі, доки не створили 12 нових.

А потім команда запропонувала послухати їх більш ніж 3100 добровольцям із 22 країн. Учасники мали відповісти на запитання про те, які з почутих голосів звучать найбільш привабливо, кокетливо, грізно та престижно.

Результати показали, що і чоловіки, і жінки надавали перевагу нижчим голосам, якщо розраховували на довгострокові стосунки. При цьому глибокі чоловічі голоси оцінювалися як більш грізні та престижні.

cholovik i zhinka rozmovlyayut - Психологія - 50Plus

Як пояснив професор Путс, низькі голоси розвинулися в чоловіків тому, що наші пращури сильної статі часто взаємодіяли з конкурентами-незнайомцями.

За його словами, такі чоловічі риси, як глибокий голос і борода, дуже значущі для соціуму. А нове дослідження показало, що «значущість принаймні однієї з цих рис варіюється в різних культурах передбачуваним чином».

Науковці також виявили, що жінки з високими голосами видаються привабливішими для короткострокових стосунків, розповіло видання Daily Mail.

Загалом дослідники з’ясували, що висота голосу є важливим фактором для соціального сприйняття людини незалежно від того, в якій частині світу вона мешкає.

Риси характеру людей з низькими голосами

Екстраверсія: охоче спілкуються як особисто, так і в соціальних мережах.

Соціосексуальність: відкриті для випадкового сексу.

Домінування: часто досягають високого рівня впливу.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU