Про що найчастіше шкодують люди, згадуючи свою роботу?

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Опитування 1000 респондентів зі США, Великобританії, Франції та Німеччини було проведено на замовлення американської компанії Resume Now. Вона допомагає людям краще позиціювати себе під час пошуку роботи.

Згідно з результатами опитування, 59 відсотків учасників різного віку жалкують, що їм не вдалося розставити пріоритети в кар’єрі між роботою та особистим життям. 60 відсотків респондентів найбільше шкодували стосовно того, що ніколи не просили керівництво про підвищення.

Загалом ті чи інші шкодування стосовно своєї роботи висловила переважна кількість добровольців – 66 відсотків. Проте найбільше нарікань було в учасників опитування середнього віку – міленіалів (70 %) та представників покоління X (69 %).

Натомість ті, хто починає свій кар’єрний шлях (представники покоління Z), й ті, хто виходить на пенсію (бебі-бумери), озвучили найменше жалю з приводу роботи. 61 та 52 відсотки – відповідно.

З приводу втрати роботи чоловіки шкодували більше, ніж жінки (44 відсотки проти 34 відсотків).

58 відсотків усіх респондентів дорікали собі через те, що залишалися на роботі, яка їм не подобалася. І лише 38 відсотків учасників пошкодували, що пішли з роботи, розповіло видання Daily Mail.

53 відсотки добровольців шкодували про те, що не висловилися на зборах, а 38 відсотків – про те, що зробили це.

На щастя, як зазначила кар’єрна експертка Хізер О’Ніл, якщо ви страждаєте через кар’єру, ніколи не пізно виправити ситуацію. Бо ж «зміни не відбуваються самі по собі».

palecz dogory - Спосіб життя - 50Plus

Про плани й нові навички

55 відсотків респондентів повідомили, що вони мають на 2024 рік бодай один намір, пов’язаний з кар’єрою. Майже всі вони (54 відсотки) поставили на перше місце у поточному плані отримання нових навичок. Тоді як для 45 відсотків пріоритетним наміром був пошук нової роботи.

Близько чверті респондентів дали собі обіцянку покращити свій фаховий рівень. Зокрема, за допомогою нової сертифікації (23 відсотки) та розширення мережі професійних контактів (25 відсотків).

Близько п’ятої частини опитаних працівників планують цього року серйозно змінити кар’єру та/або знайти нову роботу. На те, що ця робота буде віддаленою, сподіваються 18 відсотків респондентів.

І лише незначна кількість учасників (21 відсоток) повідомили, що 2024 року врешті проситимуть більшу зарплату.

«Люди, які діяли обережно, залишаючись на незадовільній посаді або не просячи про підвищення, шкодували більше за тих, хто діяв і працював, щоб змінити свою ситуацію на краще», – зауважила Хізер О’Ніл.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU