Молоде покоління переживає ранню кризу середнього віку: винні соцмережі

Експерти стверджують, що представники покоління Z почуваються менш щасливими, ніж їхні попередники.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Згідно зі Всесвітньою доповіддю про щастя 2024, молоді люди віком від 15 до 24 років менш щасливі, ніж старші покоління, повідомляє Daily Mail.

Коментуючи доповідь, опубліковану в мережі минулого тижня, головний хірург США та письменник Вівек Мурті зауважив, що покоління Z стикається з ранньою кризою середнього віку. На його думку, переважно це відбувається через вплив соціальних мереж.

Покоління Z (англ. Generation Z; в розмовній мові відомі як «зумери») – термін, що застосовується для людей, які народилися у 2000-2012 роках.

За словами доктора Мурті, дозволити дітям користуватися соціальними мережами – це те саме, що дати їм ліки, безпека яких не була доведена. А нездатність урядів регулювати користування є «божевіллям».

dity z gadzhetamy na dyvani - Психологія - 50Plus

Що ще повідомила доповідь про щасливих та нещасливих

Всесвітня доповідь про щастя є барометром добробуту у 140 країнах світу. Протягом тривалого щастя її експерти свідчили, що молоді мешканці нашої планети є щасливішими за літніх людей. Однак у 2017 році ситуація змінилася, зокрема, у США. А 2024-го зниження відчуття щасливості серед американців, яким ще не виповнилося 30 років, витіснило Штати зі списку 20 найщасливіших країн. Автори звіту очікують, що таке зрушення чекає найближчими роками й Західну Європу.

У доповіді не вказано, що є причиною нещасливості зумерів, але доктор Мурті звинувачує в цьому величезну кількість часу, яку підлітки проводять в соціальних мережах.

Він процитував дослідження, яке показало, що американські підлітки проводять в соцмережах в середньому п’ять годин на день. А третина їх не лягає спати до півночі, «зависаючи» в телефонах та комп’ютерах. Головний хірург США сказав, що чекає на заяви гігантів соціальних мереж про безпеку їхніх платформ для дітей і підлітків.

pidlitok z telefonom - Психологія - 50Plus

Колись панувала думка, що молоді люди почуваються щасливішими, перш ніж вони скочуються до кризи середнього віку, а потім знову набирають обертів на шляху до відчуття щастя, зазначив професор Ян-Еммануель Де Неве, редактор доповіді. За його словами, те, що в деяких частинах світу діти вже переживають аналог кризи середнього віку, вимагає негайних дій з боку урядів.

Британці віком до 30 років опинилися на 32-му місці рейтингу щастя, поступившись таким країнам, як Молдова, Косово і навіть Сальвадор. А тим часом британці віком за 60 років увійшли до двадцятки найщасливіших представників старшого покоління у світі.

Фото: pixabay.com, pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU