Як завадити появі зморшок під час сну?

Лікарі можуть визначити, на якому боці ви спите, подивившись на ваше обличчя.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Поява зморшок під час сну залежить від того, як ви спите. В молодості вони мають тимчасовий характер та швидко розгладжуються. А з віком шкіра втрачає свою еластичність, тому такі зморшки можуть поступово утворити на обличчі небажаний малюнок.

Можливо, цей процес можна мінімізувати? Дослідники з Університету Квінсленду (Австралія) вважають, що це цілком реально. Ось що вони розповіли з цього приводу.

Сон на боці

Шкіра людини зазнає деформацій з багатьох причин. Серед них – природне старіння, вплив сонячних променів, куріння, погане зволоження, звичка корчити гримаси (надувати губи, хмурити погляд, мружити очі тощо) та приймати певну позу під час сну.

Коли ви спите на боці чи животі, шкіра обличчя стискається значно сильніше, ніж коли спите на спині. Якщо спати на боці чи животі, сила тяжіння притискає обличчя до подушки і його шкіра деформується.

На щастя, можна зменшити вплив зовнішніх сил, через які наше обличчя на ранок має старший вигляд. Передусім, для цього потрібно спати на спині або часто змінювати позицію.

Час, проведений у кожній позі під час сну, тиск на кожну ділянку обличчя, а також площа контакту шкіри з поверхнею подушки теж впливають на характер і швидкість утворення зморшок уві сні.

Експерти зі здоров’я шкіри стверджують, що ті, хто віддає перевагу сну виключно на одному боці, як правило, мають більш сплощене обличчя на цьому боці та помітніші лінії сну.

жінка спить на спині

Чи може догляд за шкірою перешкодити появі зморшок під час сну?

Колаген та еластин є двома основними компонентами дерми – внутрішнього шару шкіри. Вони формують її структуру та підтримують еластичність.

Тож додавання колагену до процедур з повсякденного догляду за шкірою допомагає уникнути зморшок, розповіло видання Science Alert.

Також не слід забувати про гіалуронову кислота: ця природна речовина зустрічається в організмі людини. Вона утримує колаген та еластин нашої шкіри у правильній конфігурації. А ще стимулює вироблення колагену та забезпечує зволоження, що теж гальмує утворення зморшок. Гіалуронова кислота є одним з найпоширеніших активних інгредієнтів кремів, гелів та лосьйонів для догляду за шкірою.

жінка наносить крем на обличчя

Чи варто придбати шовкові наволочки?

Шовкові наволочки запобігають утворенню зморшок, змушуючи шкіру активніше ковзати. Завдяки такій постільній білизні шкіра уникає тертя та тиску в одній ділянці обличчя. Тож якщо це можливо, придбайте шовкові простирадла та подушки.

Дослідження також показали, що деформації шкіри заважають подушки, призначені для зменшення механічної напруги під час сну.

жінка спить на ліжку

Для того, щоб шкіра якнайдовше залишалася свіжою та гладкою, потрібно дотримуватися здорових звичок. Як-от відмовитися від куріння та вживання великої кількості рідини, правильно харчуватися (вживати достатньо овочів, фруктів, горіхів, насіння, корисних жирів та ферментованих продуктів). А ще регулярно використовувати протисонцеві креми.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU