Зручна папая, комфортна маракуя: коли фрукти стають меблями

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Френк Якобус – дизайнер, професор Архітектурної школи Фей Джонса в Арканзаському університеті. Його завжди цікавило перетворення звичайних предметів на арт-об’єкти. А нещодавно задля трансформацій такого роду він використав нейромережу Midjourney. Внаслідок чого на світ з’явилася серія візуальних фантазій на тему стільців (крісел) та фруктів. Митець назвав її Fruity.

4 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Таким чином штучний інтелект допоміг дизайнерові відповісти на запитання: що відбувається, коли фрукти стають меблями?

Тут слід уточнити, що Midjourney є нейромережею, яка генерує картинки за текстовим описом. Тобто, нейромережа розпізнає друкований текст та перетворює його на зображення.

11 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Завдяки цьому магічному інструменту Френк Якобус заглибився в область мистецтва, що його творить штучний інтелект. На прикладі серії Fruity митець намагався розібратися, як ШІ продукує нові форми гібридності та як предмети з різними ідентичностями об’єднуються в нове єдине ціле. У цій серії він дослідив фрукти-меблі, що явили собою гібрид сміливих форм, кольорів і текстур, розповіло видання Designboom.

крісло

А для шанувальників нового мистецтва, дизайну та архітектури серія Fruity є яскравою та чудернацькою колекцією «соковитих» фруктових стільців і крісел. В ній диня, маракуя, виноград, пітахая (драгонфрут), папая, гранат, ківі примірили на себе роль меблів. Дуже незвичних, але, безсумнівно, естетично привабливих.

Генерування образів за допомогою ШІ – нова глава в дизайні

Останнім часом традиційні художники та архітектори дедалі частіше використовують нейромережі. Це допомагає безмежно розширювати можливості дизайну: зокрема, промислового та інтер’єрного.

На думку Френка Якобуса, Midjourney та інші інструменти ШІ «трансформують архітектуру та дизайн-мислення, і незабаром на нас чекає значний прогрес». За його словами, ці «помічники» дають змогу митцям «швидко створювати все те, що вони уявляють собі в цей момент». І в результаті отримувати дивовижні образи.

Приміром, використовуючи нейромережу Midjourney, робота якої базується на алгоритмах розпізнавання тексту і створення картинок, можна навіть банальним побутовим предметам надати надзвичайного вигляду.

7 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Щодо серії Fruity, то Френку Якобусу вдалося переконати глядача, що в таких сюрреалістичних кріслах можна почуватися доволі комфортно.

А ще дизайнер грайливо запропонував своїм прихильникам уявити, що ці меблі видають тонкий фруктовий аромат, коли ви в них сидите. Мабуть, це перший крок до того, щоб відчути себе бджілкою або метеликом.

Фото: Frank Jacobus

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.