Забудьте про Париж: науковці розповіли, де живуть найщасливіші закохані

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Згідно з дослідженням, що проводилося на базі Вроцлавського університету, столицею кохання слід вважати не Париж, а Будапешт. Відповідно, країною, де пари кохають найсильніше, є Угорщина. На другому і третьому місцях рейтингу опинилися Малайзія та Португалія.

Дослідники відзначили позитивну кореляцію між щастям закоханих і тим, якою мірою розвинена їхня країна, розповіло видання Daily Mail.

Як і що з’ясували науковці

Дослідники опитали близько 9500 добровольців із 45 країн світу на предмет задоволеності любовними стосунками.

Команду цікавило, в яких місцях планети мешкають найщасливіші пари та чи впливають культурні, екологічні й інші чинники на задоволеність відносинами.

Як зрештою написали науковці у звітній статті для Scientific Reports, результати підтвердили гіпотезу стосовно того, що процеси модернізації можуть впливати на любовні переживання.

Учасників великої когорти, що перебувають у стосунках та мешкають на шести континентах, попросили відповісти на 32 запитання. Вони стосувалися трьох складових кохання: фізичної близькості, емоційної спорідненості та відданості. Добровольці мали оцінити свої стосунки за шкалою від одного до дев’яти.

Рейтинг очолила Угорщина із середньою «оцінкою кохання» 7,94. За нею йшли Малайзія та Португалія з показником 7,88.

Дослідники зіставили відповіді з рівнем модернізації, гендерної рівності та колективізму в кожній окремій країні. Для цього команда скористалася Світовим індексом модернізації (WMI) та Індексом людського розвитку (HDI). Вони свідчать про розвиненість тієї чи іншої держави.

Причому WMI вказує на рівень бідності, здоров’я, інфраструктури та економіки. Тоді як HDI відображає очікувану тривалість життя, освіту, дохід та здоров’я населення країни. Зрештою вчені виявили зв’язок між обома індексами, рівнем гендерної рівності, колективізму та щастям у коханні.

Тож у країнах з найвищим WMI, HDI та рівнем гендерної рівності мешкали найщасливіші пари, особливо щодо питання близькості.

Команда зазначила, що зазвичай пари в країнах з вищим WMI відкладають народження дітей на пізніший термін. І це також могло вплинути на кінцевий результат.

Науковці звернули увагу й на те, що пари, які живуть в теплішому кліматі, як правило, щасливіші. Те саме стосується й романтичних пар із країн, орієнтованих на колективізм. Бо ж, як написали дослідники, мешканці держав з розвинутими колективістськими цінностями зазвичай більш альтруїстичні до своїх партнерів. А це, природно, може спричинити ближчі та міцніші зв’язки між закоханими.

Ось який вигляд має перша десятка списку.

10 найкращих країн для кохання

  1. Угорщина
  2. Малайзія
  3. Португалія
  4. США
  5. Італія
  6. Словенія
  7. Мексика
  8. Індія
  9. Австралія
  10. Польща

Інше нещодавнє дослідження показало, що ідеальні пари біологічно синхронізуються та мають однаковий рівень потовиділення вже після двох хвилин від початку побачення.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU