Мінівен для закоханих: компанія GAC створила футуристичне авто для парних подорожей   

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Електричний автомобіль Van Life нібито розроблений для тривалих подорожей марсіанськими просторами. А розрахований він лише на двох мандрівників.

Пара, що, можливо, вирушить у медовий місяць, користуватиметься багатьма зручностями багатофункціонального салону «космічної» автівки.

На перший погляд, у компанії GAC Group (Guangzhou Automobile Group) навряд чи замислювалися про тиражований випуск мінівена. Але стверджувати це із впевненістю зарано.

Можливо, інноваційний електромобіль Van Life вже привернув увагу якоїсь пари любителів пригод. Велика машина має компактний обтічний вигляд. Команда під орудою Стефана Жаніна, директора з дизайну студії GAC Milan, від початку бажала вийти за рамки традиційної концепції автомобіля. Проєктувальники мали на меті розробку авто, що не лише перевозить людей, але й пропонує незабутні враження.

Як зазначили в GAC Group, мінівен уособлює зосередженість на свободі, відкриттях, почуттях та спогадах. Він дає можливість «подорожувати, куди душа забажає» і є «найвищим символом пригод і досліджень».

А ще розробники потурбувалися про екологічний бік питання. Проєкт Van Life передбачає мінімальні викиди вуглецю.

miniven znyatyj zgory - Наука&Техніка - 50Plus

А що всередині?

Стефан Жанін та керівник студії GAC Design Ян Жарсаль об’єднали зусилля для розробки екстер’єру та інтер’єру автомобіля Van Life.

Інтер’єр автівки має просту структуру, яку можна змінювати відповідно до потреб пасажирів. За словами розробників, салон претендує на універсальність. У перервах між тривалими переїздами мандрівники можуть спати на розкладних ліжках. Також тут є гамак, який теж розкладається за необхідності. За бажанням пасажири зможуть вмикати екрани та систему освітлення, переміщати сидіння й таці, користуватися місткими нішами для зберігання.

Автомобіль Van Life оснащений твердотілою батареєю нового покоління. Вона безпечніша, ефективніша, довговічніша й екологічніша, ніж традиційні літій-іонні акумулятори.

Більшість деталей електромобіля виготовлені з перероблених відходів, таких як пластик, а також із довговічних високотехнологічних матеріалів, таких як алюміній та вуглецеве волокно. Це робить мінівен легким та економічним, розповіло видання Designboom.

Крім того, унікальна система протекторів коліс дає змогу автівці зберігати зчеплення з дорогою на складних її ділянках. Машина з легкістю долає відрізки шляху з брудом, піском та камінням.

І останнє, але не менш важливе: навігаційна система AD полегшує керування автомобілем навіть на віддаленому від цивілізації бездоріжжі. У разі відсутності мережі вона знаходить дорогу за розташуванням зірок на небі.

Фото та відео: GAC Design

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU