Так виглядає гастрономічна розкіш! Салат, декорований зеленими ягодами винограду, є справжньою кулінарною коштовністю – такою ж гарною, як і смачною.
Інгредієнти: куряче філе – 500 г; виноград без кісточок –100 г; яйця – 4 шт.; сир твердий – 100 г; волоський горіх – 100 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; оцет – 1 ст. ложка; цукор – щіпка; майонез, сіль, приправа для курки – на смак.
Нарізаємо кубиками куряче філе, приправляємо карі, обсмажуємо до золотавого кольору та остуджуємо.
Очищені волоські горіхи злегка підсушуємо на сухій пательні і подрібнюємо.
Варимо, охолоджуємо, очищаємо та натираємо на великій тертці яйця. Окремо натираємо на середній тертці твердий сир.
Подрібнюємо очищену цибулину, заливаємо гарячою водою з цукром та оцтом, даємо охолонути і трохи відтискаємо.
Викладаємо салат шарами на пласку таріль у такій послідовності: половина курячого філе, половина маринованої цибулі, половина горіхів, половина сиру, половина яєць. Потім шари повторюємо у тому самому порядку. Кожен шар змащуємо майонезом (досолювати не обов’язково). Верхній шар майонезу наносимо особливо щільно, адже на ньому закріплюватиметься декор.
На верхній шар салату викладаємо зрізом донизу розрізані навпіл ягоди винограду. Розміщуємо їх по колах, немов в’яжемо «шапку» з виноградин.
Ставимо салат для просочення в холодильник і через дві–три години можемо подавати урочисту страву на стіл.
Лайфхак
Рецепт дозволяє додати мелений мускатний горіх, а частину волоських горіхів можна замінити мигдалем. Натомість уникати базової приправи для смаженої курятини недопустимо: без карі не досягнемо того класичного смаку, що має бути у цього складного салату.