Помолодшати за два тижні: названо продукти, що уповільнюють старіння

Експертка зі здорового харчування розкрила нові секрети звичайних продуктів.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Виявляється, добре знайомі продукти можуть подовжувати молодість. Про їх дивовижні особливості розповіла провідна британська дієтологиня Габріела Пікок. А ще вона знає, як завдяки невеличким змінам у раціоні можна мати молодший вигляд лише за два тижні.

Коли ми бачимо людину солідного віку, що має чисту шкіру без зморшок та юнацьку вдачу, зазвичай кажемо: «Хороші гени». За словами пані Пікок, генетичний чинник відіграє істотну роль у процесі старіння. Але дослідники дедалі ефективніше конкурують з генетикою. Завдяки інноваційним правилам харчування вони навчилися оновлювати наші клітини. А до своїх наукових розробок залучили чудодійні продукти.

Гриби

Як відомо, гормон стресу кортизол впливає на якість сну, рівень енергії, гормональний баланс, психічне здоров’я, дефіцит поживних речовин та збільшення ваги. А загалом – на вік нашого організму.

За словами Габріели Пікок, у боротьбі зі стресовими ситуаціями нам зарадять гриби. Багато їх видів містять так звані адаптогени – речовини, що допомагають долати стрес та відновлюватися після нього. Також гриби є джерелом бета-глюкану – пребіотика, що живить кишкові бактерії, має потужну протизапальну дію та підтримує імунну систему.

Гриби, які можна вживати як гарнір або у вигляді добавок, змушують організм опиратися старінню.

gryby - Їжа - 50Plus

Кава та зелений чай

Кофеїн пришвидшує метаболізм та стимулює нервову систему, сприяє вивільненню жирових клітин та здоровому зниженню ваги, покращує концентрацію уваги та настрій.

Кава – потужне джерело кофеїну – містить також велику кількість антиоксидантів та інших біологічно активних речовин, що мають протизапальні властивості, знижують резистентність до інсуліну та захищають клітини від пошкодження.

Але не кавою єдиною. Габріела Пікок віддає перевагу й чаям з кофеїном, зокрема – зеленому та мате. За словами фахівчині, в них сконцентровані численні корисні речовини, що сприяють довголіттю.

А ще регулярне вживання кави та чаю захищає ДНК від нейродегенерації.

chashky z kavoyu - Їжа - 50Plus

Вино 

Посилаючись на нещодавні дослідження, Габріела Пікок стверджує, що помірне вживання алкоголю може бути корисним для довгого та здорового життя.

Вино, зокрема червоне, багате на ресвератрол. Це – потужний поліфенол, що зменшує окислювальний стрес, підвищує енергетичну активність клітин, прискорює обмін речовин, нормалізує рівень цукру в крові та підтримує здоров’я мозку.

Пані Пікок радить вживати один-два келихи вина не вечорами, а під час обіду вихідного дня. Головне – не збільшувати дозу. Алкоголь є продуктом висококалорійним, до того ж спричиняє додаткове навантаження на печінку.  Надмірне його вживання може призвести до збільшення ваги, як правило, у ділянці живота.

vyno - Їжа - 50Plus

Продукти з магнієм

Експерти вважають магній незамінним природним релаксантом, що виконує безліч функцій в організмі. Наприклад, знижує занепокоєння, рівень стресу і кров’яний тиск. Збільшення споживання магнію може спричинити дивовижні результати. Зокрема, уповільнити старіння, розповіло видання Daily Mail.

Габріела Пікок радить вживати якнайбільше продуктів, багатих на магній. Серед них – темно-зелені листяні овочі, горіхи, насіння, злаки, боби, нут, сочевиця та темний шоколад.

ovochi i bobovi na tarilkah - Їжа - 50Plus

Риб’яча шкіра та водорості

На омолоджувальному ефекті від вживання риби дієтологи неодноразово наголошували. А пані Пікок радить не нехтувати також риб’ячою шкірою, яку слід додати до свого раціону. Вона надзвичайно багата на протизапальні жирні кислоти, що є секретом тривалої молодості. Головне, аби рибу вирощували в екологічно чистих водах.

А ось морські водорості насичують організм йодом. Він допомагає синтезувати гормони щитоподібної залози, поліпшує метаболізм, підвищує рівень енергії, покращує когнітивні здібності.

sushi - Їжа - 50Plus

Інші поради з омолоджувального харчування від Габріели Пікок

Збільшити споживання омега-3 жирних кислот, що їх містить риба, можна також завдяки конопляній, лляній або гарбузовій олії. Її додають до салатів та інших страв.

Варто звернути увагу й на оливки: вони багаті на олеїнову кислоту, що також відповідає за довголіття.

Дієтологині порадила встановлювати дні обмеження калорій та приймання їжі за годинником. Вікна між трапезами слід розтягнути до восьми годин. У такі дні варто практикувати холодний душ, сауну й фізичні вправи.

Також пані Пікок рекомендувала віддавати перевагу продуктам рослинного походження. Потужні поліфеноли, що в них містяться, омолоджують наші клітини.

Якщо дотримуватися цих нескладних порад, можна мати молодший, свіжіший вигляд уже за два тижні. Ви попрощаєтеся із втомою та покращите здоров’я, запевнила Габріела Пікок.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU