«Ліниві» страви – знахідка для тих, хто віддає перевагу справам, не пов’язаним із кухнею. Заливний пиріг належить саме до таких рецептів. Потрібно лише змішати продукти та змастити форму для випікання.
Інгредієнти для начинки: яйця – 6 шт., зелена цибуля – 2 пучки, вершкове масло – 30 г, чорний мелений перець – за смаком, сіль – щіпку.
Інгредієнти для тіста: борошно – 320 г, кефір – 400 мл, яйця – 2 шт., рослинна олія – 50 мл + для змащування форми, цукор – 1 ч. ложка, сода – 1 ч. ложка, кунжут – для присипки, сіль – на смак (вона буде в начинці, тож не варто зловживати).
Варимо яйця круто (10 хвилин). Остуджуємо, чистимо і подрібнюємо. Змішуємо з посіченою зеленою цибулею, солимо та перчимо. Розтоплюємо вершкове масло і додаємо в начинку.
Розігріваємо духовку до 180°C.
Для тіста збиваємо яйця, вливаємо в них олію та кефір.
З’єднуємо борошно з содою, сіллю, цукром і поступово вмішуємо в рідкі інгредієнти.
Змащуємо олією форму для випікання і виливаємо у форму половину тіста. Викладаємо на нього начинку і зверху розподіляємо залишок тіста.
Посипаємо майбутній пиріг кунжутом, накриваємо фольгою і ставимо у розігріту духовку випікатися. Через 20 хвилин знімаємо фольгу, змащуємо пиріг олією або маслом і випікаємо відкритим ще 20 хвилин (до золотавої скоринки). Тісто має вийти м’яким, а начинка – духмяною.
Лайфхак
Чи обов’язково змащувати верх пирога жиром для отримання апетитного рум’янця, і на якому етапі це слід робити – окремої інструкції немає. Порада від досвідчених господинь: що раніше і щедріше намастити тісто, то більш щільною та рум’яною вийде скоринка.