У цьому простому, заощадливому й оригінальному рецепті є все, що потрібно для здорового харчування: приготовлене на пару дієтичне м’ясо стає ще більш корисним у поєднанні з овочем та фруктом – буквально однією цибулею та одним яблуком.
Інгредієнти: курячий фарш – 0,5 кг; яблуко – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; манна крупа – 2 ст. ложки; мелений чорний перець і сіль – на смак.
Подрібнюємо в блендері до стану пюре яблуко та цибулину. Всипаємо їх у курячий фарш. Перчимо і солимо. Додаємо манну крупу – це такий самий клейстер для котлет, як і цибуля. Перемішуємо масу та відправляємо у прохолодне місце для набухання манки. За годину можна ліпити котлети. Викладаємо сформовані напівфабрикати в пароварку і готуємо 20 хвилин.
Лайфхак
Замість яблука можна покласти в котлетний фарш подрібнений гарбуз або моркву – ці плоди додадуть курятині соковитості та смаку, наситять кулінарні вироби каротиноїдами і зроблять парові котлети рум’яними.