Свято нашвидкуруч: рецепт червоної риби з цитрусами

Кисло-солодкий соус з апельсина, грейпфрута та меду блискуче поєднується з фореллю та сьомгою, а готується новорічна гаряча страва всього за півгодини.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Ідеальний рецепт для новорічного застілля та частування несподіваних гостей: загальний час приготування червоної риби з цитрусовим соусом – 30 хвилин, а активної участі господині страва потребує лише 15 хвилин.

Інгредієнти (на 4 порції): філе червоної риби – 450 г; апельсин – 1 шт.; грейпфрут – 1 шт.; цибуля-шалот – 1 шт.; мед – 1 ст. ложка; сік лимона – 1 ст. ложка; оливкова олія – ​​1 ст. ложка; чорний мелений перець та сіль – на смак; базилік або петрушка – кілька гілочок.

Рибу нарізаємо порційними шматками, солимо і перчимо. Запікаємо 20 хвилин у духовці 180°С.

Розрізаємо цитруси навпіл, з однієї половинки кожного фрукта вичавлюємо сік, а незаймані половинки розбираємо на дольки. Очищаємо кожну від шкірки та розрізаємо на кілька частин.

Нарізаємо цибулю на дрібні шматочки і подрібнюємо зелень.

Ставимо сковороду на середній вогонь і розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо цибулю до м’якості.

Додаємо сік та мед. Доводимо до кипіння і готуємо на помірному вогні, доки соус не зменшиться в обсязі вдвічі. Наприкінці солимо та перчимо, додаємо зелень. Знімаємо з вогню і змішуємо зі шматочками цитрусів. Готову рибу поливаємо соусом перед подачею на стіл.

Лайфхак

Філе форелі або сьомги можна запекти цілим шматком, виклавши на фольгу шкірою вниз і нещільно загорнувши фольгу у вигляді конверта з рибою. Що тонше філе, то менше часу знадобиться для його запікання.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU