Курку, індичку та качку потрібно їсти з фруктово-овочевими гарнірами, в яких є яблука кислих сортів. Можна подавати птицю з сирою чи обсмаженою цибулею, болгарським перцем, зеленим горошком і кукурудзою. До запечених грудок пасуватиме пюре з гарбуза та цвітної капусти, а також вершково-грибний соус. Качка гармонує з ягідними соусами – особливо журавлиним. Овочі можна запекти і подати їх до смаженої курки як гарнір, а можна змішати ці компоненти в поживному та яскравому салаті, що стане джерелом бадьорого самопочуття і гарного настрою осінніми днями.
Інгредієнти (на 6 порцій): куряче філе – 400 г, болгарський перець – 1 шт., помідори – 300 г, листя салату – 1 пучок, кріп – 3 гілочки, соєвий соус – 50 мл, оливкова олія – 3 ст. ложки, бальзамічний оцет – 1 ст. ложка, насіння кунжуту – 1 ст. ложка, чорний мелений перець – на кінчику ножа, сіль – 1/3 ч. ложки.
Нарізаємо куряче філе якомога тонше (пластинами до 7 мм) і викладаємо в миску. Солимо, перчимо, поливаємо соєвим соусом і перемішуємо. Маринуємо 15 хвилин.
Обсмажуємо замариноване куряче філе в оливковій олії близько 5 хвилин з кожного боку. Нарізаємо невеликими шматочками червоний або жовтий болгарський перець і трохи обсмажуємо його в тій самій олії, де смажилося філе.
Рвемо руками вимите та обсушене листя салату і викладаємо на тарілку для подачі. Нарізаємо часточками або кружальцями помідори і теж розкладаємо на тарілці. Поверх викладаємо обсмажені філе та солодкий перець. Прикрашаємо теплий салат кропом, поливаємо бальзамічним оцтом і посипаємо кунжутом.
Лайфхак
Вдалим поєднанням для птиці вважається горохове або гарбузове пюре з селерою, а поганим – білокачанна капуста.