Як подолати нестачу вітаміну D: поради експертів

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Як показує нове дослідження, занадто довге перебування вдома може бути причиною того, що чимало людей страждають від дефіциту вітаміну D. Так званий «сонячний вітамін» є корисним для здоров’я кісток та м’язів. Він допомагає зменшити імовірність остеопорозу у подальшому житті, а також вважається, що він сприяє зниженню ризику діабету 1 типу, респіраторних захворювань та інших захворювань.

Все більше людей мають нестачу вітаміну D

Зараз чимало людей будь-якого віку не отримують вітамін у достатній кількості. Тому сприяють такі чинники, як неправильне харчування, недостатнє перебування на свіжому повітрі та невживання добавок для поповнення дефіциту. Дослідники вивчили дані 210 502 пацієнтів, які проходили тест на вітамін D, та виявили, що у третини опитуваних він не відповідає прийнятному рівню крові (30 нмоль/літр).

Сонячні вани та вітамін DСонячне світло – найбільш визнаний спосіб отримання вітаміну D, але на нього впливає використання протисонцевого крему, забруднення повітря, хмарність та вміст меланіну у шкірі людини. Такі продукти, як жирна риба та яйця, можуть допомогти, але лише у достатньо великих кількостях. Тим часом існує побоювання, що все більший перехід до веганської дієти може призвести до виключення деяких з цих інгредієнтів.

Зазначене вище дослідження показало, що молоді люди, швидше за все, мають дефіцит вітаміну D. Дієтологиня Памела Мейсон каже виданню Daily Mail, що усунення розриву між споживання вітаміну D та рекомендаціями є обов’язковим для запобігання його дефіциту та підтримки здоров’я кісток та м’язів, зокрема для запобігання аліментарного рахіту та остеомаляції.

Що допоможе подолати нестачу вітаміну D?

Вітамін D необхідний для засвоєння кальцію та мінералізації кісток, добре здоров’я яких має важливе значення для консолідації кісткової маси у зрілому віці та зниження ризику остеопорозу у подальшому житті. Докторка Мейсон також додає, що дуже небагато продуктів природно містять вітамін D. Жирну рибу, таку як лосось та скумбрія, потрібно вживати кілька разів на тиждень, якщо не щодня, щоб відповідати щоденній рекомендації у 10 мкг.

Вітамін D у їжіЕкспертка зазначає, що це прийнятно не для всіх, і лише деякі продукти, такі як деякі зернові та альтернативні молочні продукти, збагачені. Таким чином, приймання полівітамінів та мультимінералів, що містять вітамін D, є найкращим способом досягнення рекомендованих рівнів.

Вітамін D економічно вигідний і його легко приймати. Медичні працівники рекомендують пацієнтам регулярно приймати 10 мкг щоденної добавки та збільшити споживання продуктів, що містять вітамін D.

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU