У 100 грамах м’якоті гарбуза міститься понад грам чистої клітковини, яка подовжує відчуття ситості, зменшуючи апетит і допомагаючи знизити кількість спожитих калорій. Водночас клітковина забезпечує регулярне спорожнення, покращує засвоєння мінералів, знижує рівень холестерину та цукру в крові.
Інгредієнти: гарбуз – 400 г; куряче філе – 500 г; картопля – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2 зубчики; оливкова олія – 3 ст. ложки; чебрець – 1 ч. ложка; сіль і перець – на смак.
Всі овочі миємо й очищуємо від шкірки. Подрібнюємо часник. Шаткуємо гарбуз і картоплю кубиками, моркву – кружальцями, а цибулю – півкільцями.
Розігріваємо духовку до 200°C.
Змішуємо в глибокій мисці вимите і нарізане на середні шматочки куряче філе з овочами – гарбузом, картоплею, морквою, цибулею та часником. Заправляємо оливковою олією, додаємо сухі трави, солимо та перчимо. Перемішуємо, щоб усі складники рагу рівномірно покрилися олією та спеціями.
Вистилаємо пергаментом деко і викладаємо на нього суміш в один шар. Запікаємо страву 30 хвилин у розігрітій духовці: філе має стати золотавим, а овочі – м’якими. Подаємо запечений гарбуз із куркою й овочами гарячими, прикрасивши готову страву свіжою зеленню (за бажанням).
Лайфхак
Щоб усі інгредієнти пропікалися рівномірно, суміш на деко треба періодично помішувати.