Чому люди зраджують: свіжа версія вчених

Рішення зрадити пов’язане виключно з індивідуальними схильностями людини, причому якість стосунків з другою половинкою не має на нього жодного впливу.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Отже, ваше сильне кохання та теплі взаємини з партнером навряд чи втримають його від зради, якщо він схильний до походів наліво. Ані регулярні компліменти, ані якісний секс не зупинять зрадника. (Твердження поширюються на представників обох статей).

Дослідники з Каліфорнійського державного університету (США) виявили, що основними причинами невірності людей є їхні індивідуальні схильності. Як-от низький рівень відданості стосункам та неможливість протистояти спокусі.

Результати дослідження суперечать поширеній теорії, згідно з якою люди зраджують через те, що у взаєминах їм бракує пристрасті та близькості.

пара обнімається, чоловік довиться на них

Про що дізналися науковці

Дослідники опитали 1912 чоловіків та жінок, які перебувають у шлюбі або постійно живуть з одним партнером/однією партнеркою. Серед запитань, зокрема, були такі: «Чи були у вашого партнера інші сексуальні зв’язки протягом того часу, коли ви з ним перебували в сексуальних стосунках?», «Наскільки ви близькі зі своїм партнером?», «Наскільки ви віддані своїм стосункам?».

Проаналізувавши відповіді, команда дійшла висновку: «Рішення змінити партнера продиктоване виключно індивідуальною схильністю, і в цьому немає жодної вини партнера, оскільки більша кількість сексу та розвиток глибших стосунків з постійним партнером не є стримувальним фактором для невірності».

Також вчені виявили, що респонденти, котрі дуже віддані стосункам та дорожать ними, на 78 відсотків рідше наважувалися на зраду, розповіло видання Daily Mail.

«Кохання до людини та надання їй всього, чого вона хоче, не утримає її від зради. Рішення залишатися вірним – суто особисте, і будь-якої миті людина може сказати, що більше не бажає бути у відносинах, щоб уникнути невірності своєму партнеру», – зазначили автори роботи.

Висновки з дослідження опублікувало видання Deviant Behavior.

пара сидить на лавці, телефон з розбитим серцем

Як результати співвідносяться з попередніми дослідженнями цієї теми

Ці результати суперечать дослідженню 2020 року, відповідно до якого брак кохання та близькості у відносинах були пов’язані з численними зрадами партнерів.

За словами дослідників з Гарвардського університету, попередні дослідження також показали, що зрада партнера може залежати від того, наскільки він привабливий. У 2017 науковці виявили, що фізично привабливі партнери частіше стають об’єктами цікавості сторонніх осіб та учасниками адюльтерів.

Згідно зі свіжою статистикою TechReport, 16 відсотків подружніх пар «стрибають у гречку» на якомусь етапі свого шлюбу, а 57 відсотків розлучаються через невірність.

«Партнерські відносини, що характеризуються незадоволеністю, незадовільним сексом і високою конфліктністю, схильні до вищого ризику зради», – розповів журналу Brides Magazine сімейний психотерапевт Джефф Ю. За його словами, спілкування та довіра є основними елементами здорових стосунків, а коли ці елементи відсутні, стосунки приречені на фіаско.

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU