Фанатична гонитва за здоров’ям робить людину хворою 

Канадські дослідники заявили, що надмірний тиск на себе у прагненні бути здоровими насправді робить нас хворими.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Згідно з новим дослідженням, надмірні зусилля, спрямовані на збереження здоров’я, насправді можуть призвести до погіршення самопочуття.

Майже дві третини з більш ніж 15 000 дорослих, охоплених масштабним опитуванням дослідницької групи компанії Lululemon, заявили, що вони намагаються мати кращий вигляд та здоров’я, аби відповідати «надмірним очікування соціуму».

За словами експертів, це призводить до так званого «вигоряння добробуту», оскільки очікування суспільства змушують людей зациклюватися на тому, чого їм бракує в житті.

Як показало дослідження, від тиску на себе переважно страждають представники молодого покоління, розповіло видання Daily Mail. До того ж 20-річні більш ніж удвічі частіше зазнають фізичного, психічного та соціального тиску на себе з боку соціуму, порівняно з особами, яким виповнилося 60 років.

Дані, зібрані дослідниками, також показали: 53 відсотки людей визнають існування величезного масиву суперечливої ​​інформації про те, як найкраще підтримувати своє здоров’я.

Професор Муралі Дорейсвамі, член глобальної консультативної ради з питань психічного здоров’я Lululemon, зауважив: «Я рекомендую ставити перед собою поступові, досяжні цілі, перетворюючи прагнення до добробуту на джерело радості, а не стресу».

У дослідженні також ішлося про те, що 89 відсотків людей докладають більше зусиль, ніж рік тому, аби тим чи іншим чином покращити своє самопочуття та добробут.

Автори Глобального звіту про добробут за 2024 рік теж були занепокоєні цією темою: «Ми застрягли в нескінченному циклі, де що більшого тиску ми відчуваємо у зв’язку з необхідністю бути здоровими, то гірше почуваємося. Цей цикл підживлюється трьома ключовими точками тиску: нереалістичними суспільними очікуваннями, суперечливою інформацією та відчуттям, що ми впораємося поодинці».

Експерти рекомендують певні дії, які допоможуть розірвати це хибне коло. Це, зокрема, перерви у використанні соціальних мереж, медитація, рухливість протягом дня, проведення часу на природі та спілкування з близькими за духом людьми під час фізичної активності.

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.