Гіпноз Гауді: штучний інтелект зобразив побутову техніку у стилі знаного архітектора

Екстравагантні прилади австралійця Маркуса Бірна змінили уявлення про звичні речі.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Цифровий дизайнер Маркус Бірн розробив серію побутової техніки, що є алюзією на творіння іспанського архітектора Антоніо Гауді.

Художник працював у тандемі зі штучним інтелектом. А саме, з популярною нейромережею Midjourney, що генерує зображення за текстовими описами. Вона не раз демонструвала свої здібності щодо надання звичним предметам екстраординарного вигляду.

6 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Серія яскравих приладів, народжена немов під гіпнозом Гауді, стала прикладом руйнації кордонів між буденними речами та мистецтвом.

Хитромудрі конструкції уславленого архітектора були підказками для автора серії. Складається враження, що це сам Гауді доклав свого таланту до дизайну побутових приладів, про естетику яких мало хто замислюється.

7 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Час переосмисленої простоти

Маркус Бірн змінив уявлення про те, якою може бути техніка, що нею користуємося щодня. Фен, чайник, міксер, праска, мікрохвильовка, пилотяг, кавоварка набули геть несподіваного вигляду.

3 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

У ці артоб’єкти, які художник створив разом із ШІ, перекочували неоготика та модерн творів Гауді. Їх фантазійні форми, барвисті візерунки та витончені лінії органічно вплелися в роботи Бірна. Креативно наслідуючи стиль архітектора, митець бавився з текстурованими поверхнями, які ніби позичив у дерев та печер. На жаль, химерні прилади, які показало видання Designboom, поки що існують лише в цифровій версії.

2 3 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Як зауважив Маркус Бірн, ми живемо в епоху Apple і Tesla, коли на перший план виходить мінімалістичний дизайн. Можливо, саме тепер настав час повернутися до багатобарвних будівель з мозаїчною плиткою та вітражами. І водночас подивитися свіжим поглядом на прості речі, що нас оточують.

4 1 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Результат може вразити, як оці побутові прилади. Невловним чином вони позбуваються повсякденності та стають витворами мистецтва.

8 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Фото: © Marcus Byrne

 

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU