Оплески Фінляндії: опубліковано рейтинг найщасливіших країн світу 

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Експерти World Happiness Report проаналізували результати масштабного опитування стосовно якості життя по всьому світу за 2020-2022 роки. У ньому взяли участь понад 100 тисяч громадян зі 137 країн.

Шостий рік поспіль найщасливішою країною планети автори рейтингу назвали Фінляндію. На другому місці – Данія, на третьому – Ісландія. На нижній, 137-й, сходинці опинився Афганістан. Друге місце з кінця посів Ліван, третє – Сьєрра-Леоне.

У доповіді про щасливі країни Великобританія опустилася на дві позиції – до 19-го місця, а США піднялися на одну позицію – до 15-го. Франція випала з першої двадцятки: їй дісталося 21-ше місце. Зате до неї потрапила Литва, посівши 20-те місце. Ще шість років тому ця прибалтійська країна була на 57-й позиції. Істотно прогресував Ізраїль: країна піднялася з 9-го місця на 4-те.

Україна на 92-му місці: це на шість позицій вище, ніж торік. Автори доповіді зауважили, що попри масштаби страждань та руйнувань в Україні, оцінки життя в останньому опитуванні навіть вищі, ніж 2014-го року. Аналітики пов’язують це з тим, що українці нині об’єднані «потужним почуттям спільної мети». А ще в Україні істотно виріс рівень благодійності.

У росії наразі 70-те місце. А Білорусь взагалі залишилася поза рейтингом щастя.

Складаючи список World Happiness Report, експерти враховують шість критеріїв: ВВП на душу населення, очікувана тривалість здорового життя, соціальна підтримка, свобода життєвого вибору, поширеність корупції та щедрість (витрати на благодійність). Аналітики присвоюють країні оцінку щастя за шкалою від нуля до десяти на основі середнього значення за трирічний період.

Цього року автори доповіді використовували також дані соціальних мереж, щоб порівняти емоції людей до і після коронавірусної пандемії.

Дослідники зазначили, що всупереч пандемії та війні росії проти України в більшості країн показники задоволеності життям були такими саме високими, як попередніми роками.

Найщасливіші країни світу 2023 року

  1. Фінляндія
  2. Данія
  3. Ісландія
  4. Ізраїль
  5. Нідерланди
  6. Швеція
  7. Норвегія
  8. Швейцарія
  9. Люксембург
  10. Нова Зеландія
  11. Австрія
  12. Австралія
  13. Канада
  14. Ірландія
  15. США
  16. Німеччина
  17. Бельгія
  18. Чехія
  19. Велика Британія
  20. Литва

З повним рейтингом World Happiness Report можна ознайомитися за посиланням на статтю в Daily Mail.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU