Дієтичний квартет: рецепт салату з фетою, буряком, помідорами та кеш’ю

У цій страві здоров'ю служить кожен компонент – низькокалорійне поєднання м'якого сиру, горіхів, салатної зелені й овочів не зашкодить фігурі та принесе користь організму.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

В одній порції – 297 ккал, 30 г вуглеводів, 17 г жиру й 11 г білка.

Інгредієнти (на порцію): невеличкий буряк 1 шт.; салат ромен  100 г; помідори чері  7 шт.; сир фета  30 г; кеш’ю 10 г; оливкова олія ​​1 ч. ложка.

Вимиті буряки обертаємо фольгою й упродовж 40 хвилин запікаємо в духовці при температурі 180°C. Охолоджуємо і нарізаємо кубиками.

Подрібнюємо кеш’ю, нарізаємо помідори, фету та салатну зелень.

Змішуємо всі компоненти і заправляємо оливковою олією.

Лайфхак

Швидше можна приготувати буряк, якщо його зварити – але не на вогні (це довго), а у встановленій на повну потужність мікрохвильовій печі, де коренеплід дійде до кондиції за 10 хвилин. Для цього потрібно вимитий буряк розрізати на рівні частини, покласти в тарілку, на третину залити водою, проткнути в кількох місцях виделкою, накрити целофановим пакетом і поставити в мікрохвильову піч, виставивши таймер на 10 хвилин. Готовність буряка перевіряється виделкою: м’якість є показником готовності. За той самий час буряк звариться і в герметичній мультиварці-скороварці в режимі «Суп» або «Тушкування». Запускати процес приготування можна, заливши буряки водою так, щоб вони занурилися у рідину наполовину.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU