В одній порції – 297 ккал, 30 г вуглеводів, 17 г жиру й 11 г білка.
Інгредієнти (на порцію): невеличкий буряк – 1 шт.; салат ромен – 100 г; помідори чері – 7 шт.; сир фета – 30 г; кеш’ю – 10 г; оливкова олія – 1 ч. ложка.
Вимиті буряки обертаємо фольгою й упродовж 40 хвилин запікаємо в духовці при температурі 180°C. Охолоджуємо і нарізаємо кубиками.
Подрібнюємо кеш’ю, нарізаємо помідори, фету та салатну зелень.
Змішуємо всі компоненти і заправляємо оливковою олією.
Лайфхак
Швидше можна приготувати буряк, якщо його зварити – але не на вогні (це довго), а у встановленій на повну потужність мікрохвильовій печі, де коренеплід дійде до кондиції за 10 хвилин. Для цього потрібно вимитий буряк розрізати на рівні частини, покласти в тарілку, на третину залити водою, проткнути в кількох місцях виделкою, накрити целофановим пакетом і поставити в мікрохвильову піч, виставивши таймер на 10 хвилин. Готовність буряка перевіряється виделкою: м’якість є показником готовності. За той самий час буряк звариться і в герметичній мультиварці-скороварці в режимі «Суп» або «Тушкування». Запускати процес приготування можна, заливши буряки водою так, щоб вони занурилися у рідину наполовину.