Тоді як до качки пасують кислі фруктові чи ягідні соуси (насамперед – із зелених яблук і журавлини), запечену або смажену курку й індичку професійні кухарі рекомендують подавати із обсмаженою цибулею та запеченим болгарським перцем. У наведеному рецепті солодкий перець додається до м’яса на етапі його приготування. Страва виглядатиме святковіше, якщо використовувати перці різних кольорів.
Інгредієнти (на 4 порції): куряче філе – 3 штуки; солодкий перець – 2 штуки; рослинна олія – 2 ст. ложки + для змащування; мелений гострий перець – ½ ст. ложки; паприка – ½ ст. ложки; мелений чорний перець – ½ ст. ложки; мелений кмин – ½ ст. ложки; мелений часник – ½ ст. ложки; сіль – ½ ст. ложки.
Кожне філе розрізаємо на частини та злегка відбиваємо. Перці нарізаємо соломкою. Змішавши сіль із часником, кмином, перцем, паприкою та чилі, посипаємо цією сумішшю спецій шматочки філе.
Викладаємо на м’ясо перець і загортаємо у рулетики. Краї скріплюємо зубочистками.
Розігріваємо в сковороді олію та викладаємо туди рулетики. Підрум’янюємо їх з кожного боку. Через 5 хвилин вогонь вимикаємо.
Викладаємо обсмажені рулетики в змащену олією форму і запікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 180 °С.
Крім перців, гармонійним доповненням до запеченої курятини вважається варений рис із кукурудзою та зеленим горошком. До запеченої курки підходить вершково-грибний соус. Гарніром може бути пюре з гарбуза та цвітної капусти. Натомість із білокачанною капустою курку з’єднувати не варто.
Лайфхак
Перед подачею зубочистки з м’яса потрібно вийняти. А якщо при подачі замінити зубочистки шпажками, страву можна ставити на стіл як фуршетну закуску.