Італійська паста: рецепт з кукурудзою та помідорами черрі

Користь організму в цій вегетаріанській страві принесуть не лише овочі, а й багаті на клітковину спагеті з цільного зерна – вони приборкують апетит швидко і надовго.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Пастою італійці називають як страву національної кухні, так і всі макаронні вироби, найпопулярнішими з яких визнано спагеті. Вони виготовляються із твердих сортів пшениці й є продуктами здорового харчування. У комбінації з овочами спагеті стають не просто потужним джерелом енергії, а й цілющою їжею, здатною забезпечити прилив сил, покращити настрій, знизити рівень холестерину і налагодити травлення. Завдяки протеїнам, фолієвій кислоті та харчовій клітковині, паста усуває проблеми зі шлунком, підвищує чутливість до інсуліну та покращує переносимість глюкози, а також допомагає позбутися «ниючого» болю в кістках і суглобах. Для підтримки здоров’я пасту варто включати до раціону хоча б двічі на тиждень.

Інгредієнти: спагеті – 300 г, кукурудза – 2 шт., помідори черрі – 6 шт., вершкове масло – 30 г, тертий пармезан – ½ склянки, біле вино – ½ склянки, часник – 2 зубчики, базилік – 2 стебла для прикраси.

Відварюємо кукурудзу. Через 15 хвилин після закипання вимикаємо вогонь. Початки виймаємо не відразу, а за кілька хвилин. Коли охолонуть, зрізаємо насіння.

Воду, в якій варилася кукурудза, не зливаємо – вона ще знадобиться для соусу та варіння пасти. Спагеті варимо у воді з під кукурудзи за вказівками на упаковці.

Розтоплюємо на пательні вершкове масло й обсмажуємо в ньому помідори черрі. Через 3 хвилини додаємо до них подрібнений часник і ще за хвилину – біле вино.

Коли половина вина зі сковороди випарується, додаємо туди півсклянки кукурудзяної води, кукурудзу, пармезан, вершкове масло та готову пасту. Солимо, перчимо і тушкуємо ще 5 хвилин. Подаємо пасту, прикрасивши страву листям базиліка.

Лайфхак

Варити пасту треба в глибокій і широкій каструлі, без кришки, на тихому вогні. Через те, що різні види макаронних виробів потребують неоднакового часу варіння, потрібно керуватися інструкцією на упаковці і варити на хвилину-дві менше, ніж там зазначено. Спагеті мають бути трохи твердими: у стані кулінарної готовності al dente.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU