Тістечко «Валентинка»: рецепт для закоханих

Причетність до свята всіх закоханих хочеться відчути кожному, і налаштуватися на романтичний лад допоможе випікання солодощів для подарунка із сенсом.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

14 лютого – День святого Валентина. Цікаво, що окрім романтичних традицій, у деяких країнах цей день присвячений дружбі. А в Південній Кореї святкування полягає в тому, що 14 лютого жінки дарують шоколад чоловікам, 14 березня чоловіки віддячують відповідними подарунками жінок, а 14 квітня ті, хто залишився без уваги, їдять чорну локшину, відзначаючи «Чорний день». Нехай у нашому житті будуть лише солодкі дні!

Інгредієнти для бісквіту: яйця – 3 шт.; цукор – 200 г; борошно – 200 г.

Інгредієнти для безе (меренги): яйце (білок) – 1 шт.; цукор – 50 г; сіль – щіпка; джем – полуничний, малиновий або вишневий.

Готуємо бісквіт.

Яйця збиваємо із цукром. Додаємо борошно і добре перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо олією або застеляємо папером для випікання. Виливаємо тісто і ставимо в духовку, розігріту до 180°C. Випікаємо бісквіт протягом 30 хвилин.

Вирізаємо з паперу трафарет у формі серця. За допомогою трафарету малюємо серця на папері для випічки.

Готуємо безе.

Білки зі щіпкою солі збиваємо в піну. Додаємо цукор. Збиваємо до тих пір, поки суміш не стане густою, щільною і добре триматиме форму. Білкову масу перекладаємо в кулінарний шприц (можна використовувати поліетиленовий пакет з відрізаним куточком). Акуратно «обмальовуємо» серця і ставимо в духовку. Сушимо 45 хвилин при температурі 100°C.
За допомогою того ж самого трафарету вирізаємо серця з охолодженого бісквіту. Можна розрізати серця по горизонталі і просочити сиропом, варенням або кремом.

Змащуємо бісквіт джемом і накриваємо серцем-безе.

Залишилося презентувати промовисте тістечко тому, кому воно призначене.

Із Днем усіх закоханих!

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU