14 лютого – День святого Валентина. Цікаво, що окрім романтичних традицій, у деяких країнах цей день присвячений дружбі. А в Південній Кореї святкування полягає в тому, що 14 лютого жінки дарують шоколад чоловікам, 14 березня чоловіки віддячують відповідними подарунками жінок, а 14 квітня ті, хто залишився без уваги, їдять чорну локшину, відзначаючи «Чорний день». Нехай у нашому житті будуть лише солодкі дні!
Інгредієнти для бісквіту: яйця – 3 шт.; цукор – 200 г; борошно – 200 г.
Інгредієнти для безе (меренги): яйце (білок) – 1 шт.; цукор – 50 г; сіль – щіпка; джем – полуничний, малиновий або вишневий.
Готуємо бісквіт.
Яйця збиваємо із цукром. Додаємо борошно і добре перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо олією або застеляємо папером для випікання. Виливаємо тісто і ставимо в духовку, розігріту до 180°C. Випікаємо бісквіт протягом 30 хвилин.
Вирізаємо з паперу трафарет у формі серця. За допомогою трафарету малюємо серця на папері для випічки.
Готуємо безе.
Білки зі щіпкою солі збиваємо в піну. Додаємо цукор. Збиваємо до тих пір, поки суміш не стане густою, щільною і добре триматиме форму. Білкову масу перекладаємо в кулінарний шприц (можна використовувати поліетиленовий пакет з відрізаним куточком). Акуратно «обмальовуємо» серця і ставимо в духовку. Сушимо 45 хвилин при температурі 100°C.
За допомогою того ж самого трафарету вирізаємо серця з охолодженого бісквіту. Можна розрізати серця по горизонталі і просочити сиропом, варенням або кремом.
Змащуємо бісквіт джемом і накриваємо серцем-безе.
Залишилося презентувати промовисте тістечко тому, кому воно призначене.
Із Днем усіх закоханих!