У вашому холодильнику – гармидер: типові помилки в головному кухонному пристрої

Експерти впевнені, що більшість людей неправильно розставляє продукти в холодильнику. Але виправити помилки доволі просто.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Холодильник є центральним об’єктом кожної кухні. А отже, він вимагає особливо турботливого ставлення до себе.

Експерти британського журналу Which? визначили правильне місце для кожного продукту у вашому холодильнику. Ба більше, вони розв’язали суперечку про те, яке місце на кухні відводиться кетчупу.

Як організувати свій холодильник?

Передусім автори рекомендацій попередили, що неправильне користування холодильником може призвести до того, що «їжа псуватиметься швидше, ніж вам хотілося б».

Незалежно від того, якого покоління цей пристрій, «температура в ньому все одно буде різною на різних полицях». При цьому слід пам’ятати: що вище розташована полиця, то вищою буде температура на ній.

Отже, на верхній полиці потрібно зберігати в’ялене м’ясо, ковбаси, залишки їжі, кремові торти та будь-які інші продукти, які не потрібно готувати перед вживанням.

Середня полиця призначена для молочних продуктів, сирів, яєць, вершкового масла та йогурту.

Хоча багато хто з нас зберігає молоко у дверцятах холодильника, вчені також радять тримати його на середній полиці.

Нижня полиця призначена для зберігання сирого м’яса та морепродуктів перед незабарним приготуванням.

«Сире м’ясо, птицю та морепродукти слід зберігати в герметичних контейнерах, щоб вони не стикалися з іншими харчами», – процитувало експертів видання Daily Mail.

А тим часом фрукти та овочі потрібно тримати по окремості у спеціально призначених для них ящиках.

Урешті, дверні полиці – найтепліше місце в холодильнику – варто використовувати для приправ. Це можуть бути майонез, песто, тартар та салатна заправка. При цьому слід пам’ятати, що «присутність натуральних консервантів, таких як оцет, у багатьох приправах означає, що їх не потрібно зберігати в набагато прохолодніших частинах холодильника».

холодильник

Що не потрібно зберігати в холодильнику?

Є низка продуктів, які багато хто тримає в холодильнику попри те, що їхнє місце – у кухонній шафі. З-поміж них – хліб, огірки та помідори. Серед інших продуктів, які можна безпечно зберігати в шафі, – соєвий соус, гірчиця, солоні огірки та соус чилі.

Зрештою, експерти знайшли місце кетчупу, який чимало господинь помилково розміщує в холодильнику. Тож йому теж потрібно знайти зручну полицю у шафі. І справа не лише в тому, що кетчуп містить оцет; томати мають природну кислотність, що допомагає продукту залишатися свіжим якомога довше.

Яку температуру слід підтримувати у холодильнику?

За даними експертів Which?, оптимальна температура в холодильнику – від 0 °C до 5 °C.

Дослідники стверджують, що «за температури понад 8 °C більшість шкідливих бактерій швидко розмножуються у вашій їжі».

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU