Небезпечні зв’язки: дівчата справді люблять поганих хлопців 

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Дійти такого висновку, певне, могла б будь-яка жінка з елементарним досвідом спілкування з протилежною статтю. Та оскільки вченим все треба ставити на наукову основу, вони провели дослідження й на цю тему.

Найбажаніших екранних персонажів чоловічої статі – від Дона Дрейпера з «Божевільних» до Чака Басса з «Пліткарки» – часто-густо називають поганими хлопцями. Нове дослідження науковців з Університету Західної Австралії підтвердило, що жінки тягнуться до них не лише у серіалах та фільмах, а й у реальному житті.

Як проходило дослідження

Попередні дослідження показали, що чоловіки більшою мірою, ніж жінки, схильні до ризику. Поняття ризику передбачало азартні ігри, пияцтво, вживання наркотиків, екстремальні види спорту, незахищений секс.

До свого нового дослідження команда австралійських вчених під орудою доктора Сиріла Грютера залучила 1304 жінки віком від 18 до 40 років із 47 країн світу.

Науковці воліли оцінити, як екологічний та соціально-економічний контекст впливає на вподобання жінок щодо чоловіків.

Спочатку учасниці заповнили анкету, в якій розповіли про свій вік, стать, місце проживання, сімейний статус, сексуальну орієнтацію, сімейні статки та стан здоров’я. Потім жінки мали визначити, наскільки привабливими вони вважають описи різних чоловіків – як для короткострокових, так і для тривалих стосунків.

В описах, зокрема, містилася інформація стосовно роду діяльності чоловіка та його схильності до ризику. Наприклад: «Піт працює вчителем. У вільний час він полюбляє лазити по скалах та спускатися з них на мотузці. Йому подобається приплив адреналіну, пов’язаний з цим заняттям».

Про що дізналися дослідники

Результати показали, що жінки, котрі не скаржилися на здоров’я та мешкали у країнах з більшою тривалістю життя, вважали ризикових чоловіків привабливішими. Проте розглядали їх як партнерів для коротких зв’язків, розповіло видання Daily Mail.

cholovik i zhinka na motoczykli - Психологія - 50Plus

 

Одним із пояснень такого вибору було, зокрема, те, що жінки в розвинутих країнах мають більше можливостей контролювати в короткострокових відносинах статеве життя й небезпеку завагітніти. Тому вони «можуть дозволити собі вибирати схильного до ризику партнера-чоловіка».

Однак вчені виявили, що жінки, котрі заявили про власну любов до ризику, а також бісексуальні жінки, більш високо оцінюють ризикованих чоловіків і для короткострокових, і для довгострокових відносин.

«Це може пояснюватися тим, що бісексуальні особи мають менш консервативні уявлення про привабливість партнера, стосунки та батьківські інвестиції з боку чоловіків», – додали науковці.

Результати дослідження опублікував журнал Evolutionary Psychoological Science.

Це дослідження було проведено незабаром після іншого, яке показало, що коли йдеться про короткі зв’язки, жінки часто віддають перевагу м’язистим чоловікам. На прохання дослідників 384 учасниці мали уявити, що в барі до них наближається самотній чоловік. На цифровій фотографії, показаній кожній пані, цей чоловік мав або більш м’язистий, або менш м’язистий торс.

Жінки, яким продемонстрували більш мускулистого чоловіка, сприйняли його як привабливого партнера для нетривалих стосунків.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU