Смак сезону: рецепт кавунових млинців

Завдяки своїй низькій калорійності, кавун може стати корисним компонентом у дієтичній борошняній випічці, що не загрожуватиме набором зайвої ваги.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Енергетична цінність насиченої легкозасвоюваними цукрами кавунової м’якоті – лише 38 кілокалорій. Цей плід спроможний очищати судини, зміцнювати серце, виводити вільні радикали, підтримувати зір, стимулювати перистальтику та покращувати стан шкіри.

Інгредієнти: кавунова м’якоть – 150 г, яйце – 1 шт., ряжанка або кефір – 100 мл, борошно пшеничне – 4 ст. ложки, цукор – 1 ч. ложка, розпушувач –1/3 ч. ложки.

Кавунову м’якоть позбавляємо насіння, довільно нарізаємо і перетираємо в блендері. Решту зазначених продуктів змішуємо в глибокому посуді і так само збиваємо до однорідності.

Просіюємо частинами через сито борошно і перемішуємо з іншими компонентами. Вливаємо однорідну кавунову масу у тісто і перемішуємо.
Змащуємо олією і добре розігріваємо чавунну сковороду з товстим дном. На розпечену пательню виливаємо рідке тісто для млинців із розрахунку 2 ст. ложки на кожен млинець. Печемо (тобто смажимо) млинці по хвилині з обох боків.

Лайфхак

М’якоть кавуна не має бути з дефектами. Ознаки псування можна виявити за кислим чи гірким запахом, темними плямами або слідами плісняви ​​на шкірці, зміною консистенції та натурального кольору м’якоті.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU