Офіс спокус: науковці назвали поширену причину розлучень нашого часу

Як стверджують австрійські дослідники, чоловіки, що працюють в людному офісі, де багато жінок, розлучаються частіше.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Існує чимало приводів, аби розлучитися: від несхожості характерів до фінансових проблем. А тим часом нове дослідження виявило ще один фактор, що збільшує ймовірність розпаду шлюбу.

Команда науковців з Віденського університету економіки та бізнесу попередила: якщо ваш чоловік працює в людному офісі, де багато жінок, ймовірність розлучення збільшується.

Мовляв, «гендерно збалансовані» офіси дають можливість одруженим людям зустрічати альтернативних партнерів, що збільшує ймовірність розлучення, вважають дослідники.

Як зазначило видання Daily Mail, нині у Великій Британії розлученням закінчується близько 42 відсотків шлюбів. Причому найпоширенішою причиною є, так би мовити, «нерозумна поведінка».

Такий висновок збігається з результатами австрійських експертів. Вони зазначили, що досі у світі було дуже мало досліджень впливу «нерозумної поведінки» в офісному середовищі на статистику розлучень.

ноги під столом

Про що дізналися науковці?

У своєму дослідженні вчені проаналізували дані 355 100 колишніх дітей, які народилися в Австрії в 1976-1987 роках. Близько 13,5 відсотка цих добровольців пережили розлучення батьків до свого 18-річчя.

Під час роботи дослідники зосередилися на характеристиках розлучених чоловіків (батьків учасників) та сформували їхній узагальнений образ. Виявилося, що татусі, які розлучилися, зазвичай працювали у великих фірмах, більшість персоналу яких складали особи слабкої статі.

Дослідники виявили, що розлучення батьків негативно впливало на майбутнє життя їхніх дітлахів. Хлопчики зазвичай мали нижчий рівень освіти, найгірші можливості на ринку праці та були більш схильними до суїциду. А тим часом дівчатка досить часто народжували дітей у підлітковому віці.

«Наші результати показали, що зосередження уваги на добробуті дітей у разі розлучення батьків має бути чимось більшим, ніж порожня риторика, оскільки наслідки відчуваються протягом усього життя», – наголосив доктор Мартін Халла, співавтор дослідження.

Щоправда, науковці не приділили окремої уваги випадкам, коли заміжні жінки працюють в офісах, повних чоловіків. Але, ймовірно, ця тема стане ключовою в одному з наступних досліджень команди.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU