Поєднання пшеничного тіста, курятини, томатів, твердого сиру, сметани та зелені народжує асоціації із середземноморською кухнею – найздоровішою в Європі. Перевагою цього рецепту є використання духовки: це означає, що господині не доведеться витрачати час біля плити, а можна відразу після підготовки складників зайнятися сервіруванням столу.
Інгредієнти: вода – 250 мл, макарони – 250 г, куряче філе – 300 г, приправа для курятини – 1 ст. ложка, жирна сметана – 150 г, твердий сир – 100 г, помідори – 150 г, олія – для змащування форми, зелень – для декорування запіканки, сіль – на смак.
Нарізаємо куряче філе на шматочки, солимо, посипаємо приправою для курятини і перемішуємо.
У змащену олією форму для запікання висипаємо сухі макарони, поверх викладаємо підготовлене куряче філе, а зверху – нарізані кубиками помідори.
Розводимо водою сметану та солимо. Натираємо на великій тертці твердий сир. Виливаємо у форму з макаронами, куркою та помідорами сметанну заливку і посипаємо тертим сиром.
Накриваємо форму фольгою і ставимо на півгодини у духовку, розігріту до 180°C. Через 30 хвилин фольгу знімаємо і відправляємо макаронну запіканку з куркою та помідорами ще на 15 хвилин у духовку, щоб підрум’янилася сирна скоринка.
Після виймання ароматної страви з печі залишиться лише посипати її свіжою зеленню та подати до столу.
Лайфхак
До речі, макарони, що зазвичай варяться 10-15 хвилин, можна приготувати за хвилину, а то і менше. Для цього їх треба попередньо замочити у холодній воді. Якщо залити макарони водою, через годину відкинути на друшляк та всипати в киплячу підсолену воду, то вони будуть готові вже за хвилину. А якщо замочити макарони в холодній воді на ніч, то вранці на їхнє варіння знадобляться лічені секунди. Попри таке «кричуще порушення технології», смак «експрес-макаронів» буде таким самим, як і у зварених у нормальний спосіб. Перевірте!