Енергетична цінність насиченої легкозасвоюваними цукрами кавунової м’якоті – лише 38 кілокалорій. Цей плід спроможний очищати судини, зміцнювати серце, виводити вільні радикали, підтримувати зір, стимулювати перистальтику та покращувати стан шкіри.
Інгредієнти: кавунова м’якоть – 150 г, яйце – 1 шт., ряжанка або кефір – 100 мл, борошно пшеничне – 4 ст. ложки, цукор – 1 ч. ложка, розпушувач –1/3 ч. ложки.
Кавунову м’якоть позбавляємо насіння, довільно нарізаємо і перетираємо в блендері. Решту зазначених продуктів змішуємо в глибокому посуді і так само збиваємо до однорідності.
Просіюємо частинами через сито борошно і перемішуємо з іншими компонентами. Вливаємо однорідну кавунову масу у тісто і перемішуємо.
Змащуємо олією і добре розігріваємо чавунну сковороду з товстим дном. На розпечену пательню виливаємо рідке тісто для млинців із розрахунку 2 ст. ложки на кожен млинець. Печемо (тобто смажимо) млинці по хвилині з обох боків.
Лайфхак
М’якоть кавуна не має бути з дефектами. Ознаки псування можна виявити за кислим чи гірким запахом, темними плямами або слідами плісняви на шкірці, зміною консистенції та натурального кольору м’якоті.