Дієтичний овоч: рецепт кабачкової ікри

Крім подрібненої м'якоті кабачків, у цій холодній закусці використовуються ще три термічно оброблені інгредієнти – морква, цибуля та томати.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Низькокалорійний і легкозасвоюваний кабачок використовується в розвантажувальних дієтах, як і його біологічний родич огірок, але через вдвічі більший вміст вуглеводів він насичує організм і більш відчутним зарядом енергії.

Інгредієнти: кабачки – 1 кг, помідори – 350 г, цибуля ріпчаста – 350 г, морква – 350 г, олія – ​​80 мл, оцет 9% – 1 ст. ложка, сіль та чорний мелений перець – за смаком.

Ріжемо очищені від шкірки та насіння кабачки кубиками і тушкуємо в соняшниковій олії до готовності.

Шаткуємо цибулю та моркву і так само тушкуємо в олії, додавши наприкінці подрібнені кубиками томати без шкірки.

Змішуємо всі овочі разом, солимо, перчимо і додаємо оцет. Тушкуємо впродовж 20 хвилин у казані, постійно помішуючи, щоб суміш не пригоріла.

Подрібнюємо тушковані овочі блендером до стану ікри.

Лайфхак

Якщо плануєте зробити заготовку кабачкової ікри на зиму, треба збільшити кількість інгредієнтів із розрахунку по 1 кг цибулі, моркви та помідорів на 3 кг кабачків. Можна замість томатів взяти 3 ст. ложки томатної пасти. Олії тоді знадобиться в середньому 300 мл, оцту – 2 ст. ложки. Готову ікру розкладіть по стерильних банках, закрутіть кришками і переверніть догори дном, обгорнувши банки з ікрою рушником до охолодження.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU