Енергетична цінність страви – 232 ккал. В одній порції містяться 24 г білка, 21 г вуглеводів і лише 8 г жиру, який не відкладеться на боках через взаємодію з мандарином: цей цитрус покращує метаболізм і ефективно розщеплює жир. Мандарин не лише активізує обмінні процеси і виводить токсини, а й сприятливо впливає на стан волосся та шкіри, має антимікробну дію, підвищує імунітет, зміцнює серцево-судинну та нервову систему. Вітаміни А, С, В1, В6 у складі мандарину сприяють уповільненню процесів старіння, поліпшенню роботи мозку та концентрації уваги. А багатий склад цього салату примножує його користь у кілька разів.
Інгредієнти (на порцію): куряча грудка – 70 г; нежирний сир – 10 г; мандарин – 1 шт.; помідори чері – 6 шт. (або томати звичайного розміру – 2 шт.); огірок – 1 шт.; шпинат (або інша зелень) – 100 г; гострий перець – 10 г; оливкова олія – 1 ст. ложка; кунжут – на смак; сіль – на смак.
Відварене філе курячої грудки нарізаємо на шматочки і обсмажуємо на сухій пательні, щоб м’ясо злегка підрум’янилося.
Ріжемо кружальцями огірок та півкільцями – гострий перець. Мініатюрні помідори розрізаємо на половинки, а томати звичайного розміру – на четвертинки.
З’єднуємо курку з натертим сиром, мандарином, овочами та зеленню. Заправляємо салат оливковою олією, солимо, перемішуємо і посипаємо насінням кунжуту.
Лайфхак
Спростити страву і ще більше зменшити її калорійність можна вилученням із рецепту всіх компонентів, окрім курки, мандарину та зелені (робимо вибір на користь шпинату або руколи). Подавати такий салат потрібно з хрусткими сухариками, пряним коріандром і пікантною заправкою на основі лимонного соку та гірчиці.