Гармонія несумісного: рецепт маринованого кавуна

Взимку така заготівля стане знахідкою та зігріє у морози нагадуванням про літо, адже ніщо так не асоціюється з теплом, як «спекотна ягода» – кавун.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

М’якоть великої водянистої ягоди містить до 13% цукрів, що легко засвоюються: фруктози, сахарози та глюкози. Відомо, що при дозріванні в м’якоті переважають фруктоза та глюкоза, а сахароза накопичується в кавуні при зберіганні. Це так само концентрат пектину, лугу та білка. У плоді містяться магній і калій, залізо та кальцій, натрій і фосфор. Кавун є цінним джерелом фолієвої й аскорбінової кислот, каротину та рибофлавіну, а також ніацину і тіаміну. При цьому в 100 грамах їстівної частини плоду – лише 38 кілокалорій.

Інгредієнти (на літрову банку): кавун – 1 шт., оцет – 1 ст. ложка, часник – 1 зубчик, гострий перець – шматочок стручка 2 см, кріп – 2 гілочки, цукор – 2 ч. ложки, сіль – 1 ч. ложка.

Маринуємо кавун на зиму у такий спосіб. У простерилізовані банки вкладаємо пекучий перець з насінням, кріп та часник. Заповнюємо банки кавуновою м’якоттю, солимо, додаємо цукор і вливаємо оцет. Заливаємо в банки окріп і накриваємо стерилізованими кришками.

Застилаємо дно великої каструлі з водою рушником, ставимо туди банки і стерилізуємо кавун у маринаді впродовж 10 хвилин. Закочуємо кришки і ставимо маринований кавун у домашні засіки.

Лайфхак

Для консервування підходить цілий кавун із непошкодженою шкіркою та свіжою м’якоттю. Ознаками псування є зміна консистенції та натурального кольору м’якоті, кислий чи гіркий запах, темні плями або сліди плісняви ​​на шкірці. Насторожити мають пухкість, липкість і кашоподібність кавунової м’якоті – зіпсований кавун для маринування не годиться.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.