Чому не можна спати на животі?

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Доктор Дже Чанг – мануальний терапевт клініки Chirowell в Аризоні (США) – зібрав минулого тижня 21 мільйон переглядів у TikTok. Бум активності користувачів спричинило відео про те, що спати на животі небезпечно для здоров’я. Доктор Чанг настійливо радив своїм передплатникам (а їх у нього 250 тисяч) правильно вибирати позу, в якій вони відпочивають по ночах.

За  статистикою, 47 відсотків людей віддають перевагу сну в позі ембріона, 13 – сплять на боці, виклавши руки назовні, 11 – на спині. А на животі полюбляють спати 17 відсотків.

cholovik spyt - Здоров'я - 50Plus

Як свідчать експерти, остання група не отримує якісного відпочинку. Любителі спання на животі багато крутяться уві сні. Але, за словами доктора Чанга, найгіршим є те, що ця поза спричиняє неабияке навантаження на шию, поперек і серце.

У цій позі тулуб під дією ваги природно занурюється в матрац. Наслідком цього є вигинання спини, яке часто призводить до зміщення хребта.

«Якщо ви спите на животі, вам доводиться повертати голову вбік. Через це шия й поперек відчувають значну напругу», – зауважив він. Внаслідок цього ранком можуть боліти шия та спина. Він додав, що така поза для сну може стати причиною виникнення деяких серцево-судинних проблем, особливо в тих, хто скаржиться на хворе серце.

Засипати на животі також шкідливо для здоров’я, оскільки це утруднює дихання, розповіло видання Daily Mail.

Зазвичай люди не замислюються, що головний біль при пробудженні нерідко виникає саме через цю позу. До нього призводить напруга та скорочення м’язів шиї та голови.

Доктор Дже Чанг солідарний зі своїми колегами, котрі рекомендують спати на спині й боці. Ці пози експерти вважають оптимальними для того, аби добре виспатися та прокинутися без будь-якого болю.

А найкращою з них, на думку спеціалістів, є поза на спині. Тому що вага тіла в цьому випадку розподіляється рівномірніше. А отже, жодна його ділянка не відчуває більшого навантаження за іншу.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU