«Зірка сезону»: рецепт запеченого гарбуза з куркою й овочами

Головний інгредієнт цієї страви сприяє схудненню, зміцненню імунітету, оздоровленню шкіри, очей, кишківника, серця та кровоносних судин.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

У 100 грамах м’якоті гарбуза міститься понад грам чистої клітковини, яка подовжує відчуття ситості, зменшуючи апетит і допомагаючи знизити кількість спожитих калорій. Водночас клітковина забезпечує регулярне спорожнення, покращує засвоєння мінералів, знижує рівень холестерину та цукру в крові.

Інгредієнти: гарбуз – 400 г; куряче філе – 500 г; картопля – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2 зубчики; оливкова олія – ​​3 ст. ложки; чебрець – 1 ч. ложка; сіль і перець – на смак.

Всі овочі миємо й очищуємо від шкірки. Подрібнюємо часник. Шаткуємо гарбуз і картоплю кубиками, моркву – кружальцями, а цибулю – півкільцями.

Розігріваємо духовку до 200°C.

Змішуємо в глибокій мисці вимите і нарізане на середні шматочки куряче філе з овочами – гарбузом, картоплею, морквою, цибулею та часником. Заправляємо оливковою олією, додаємо сухі трави, солимо та перчимо. Перемішуємо, щоб усі складники рагу рівномірно покрилися олією та спеціями.

Вистилаємо пергаментом деко і викладаємо на нього суміш в один шар. Запікаємо страву 30 хвилин у розігрітій духовці: філе має стати золотавим, а овочі – м’якими. Подаємо запечений гарбуз із куркою й овочами гарячими, прикрасивши готову страву свіжою зеленню (за бажанням).

Лайфхак

Щоб усі інгредієнти пропікалися рівномірно, суміш на деко треба періодично помішувати.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU