Фантазії на тему бризу: яким буде найкреативніший пляж у світі?

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Пляж Корніш на південному заході Абу-Дабі приваблює відпочивальників білосніжним піском, лазурною водою та розвинутою інфраструктурою. А незабаром ця 2,5-кілометрова прибережна смуга стане ще популярнішою.

І все завдяки Winding Breeze. Так називається концептуальний громадський простір для відпочинку і розваг, що побудують на узбережжі. Його автор – архітектурна студія з Шанхаю 100architects. На своєму сайті вона представила об’ємну візуалізацію нового проєкту.

g 6 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Яскравий пляжний осередок у столиці ОАЕ має вигляд арт-об’єкту. Якщо поглянути на Winding Breeze згори, то від усіх цих шалених форм і барв дух перехоплює. Територія нагадує анімаційний світ равликів, змійок і казкових грибів, що потопає в екзотичних заростях.

А якщо придивитися пильніше, у розмаїтті чудернацьких споруд можна помітити надземні доріжки, що петляють над набережною, усілякі зручності для комфортної пляжної відпустки, розважальні локації, спортивні та ігрові майданчики, ресторани та кафе.

l3 2 1638x2048 1 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

На центральному спіралеподібному підйомі розкидано ізольовані платформи з місцями для перепочинку, затінену торгову та обідню зони. Проєктувальники Winding Breeze зробили ще одну добру справу: облаштували пішохідне сполучення між узбережжям та міським кварталом.

i2 1536x912 2 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

У цьому барвистому просторі є парк і пляжний місток, з якого відкривається панорама берега і міста. Увечері на відвідувачів Winding Breeze чекатиме фантастичне видовище: територія активного відпочинку зануриться в море вогнів. Новий модний центр для туристів та місцевих мешканців забезпечить їхнє возз’єднання з природою, обіцяє видання Designboom.

n1 1536x864 1 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Як розповіли фахівці із 100architects, сміливий проєкт має передати те унікальне відчуття морського бризу, що пестить шкіру, коли прибуваєте в таке особливе туристичне місце. За задумом архітекторів, спіральні доріжки, що утворені серією «кишенькових майданчиків» для дозвілля та ігор, спонукають відвідувачів сповільнитися та насолодитися незабутніми враженнями.

Пляж

Архітектори сподіваються, що креативний простір стане архітектурною гордістю ОАЕ та здобуде визнання серед іноземних гостей країни.

До слова. Пляж Корніш є одним з найвідоміших туристичних об’єктів ОАЕ. Тут надзвичайно чисте, неглибоке море, оксамитовий пісок, і є все для повноцінного сімейного відпочинку. Сонце над узбережжям світить цілий рік. Корніш відзначено «Блакитним прапором»: цієї міжнародної нагороди удостоюються пляжі та причали, вода яких відповідає високим стандартам якості та придатна для безпечного купання.

Фото: 100architects.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

1 коментарів

Складанний Євген 16 Листопада, 2022 - 18:30

Дуже гарний матеріал

Відповісти

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.