Спокусливо та корисно: червоне вино покращує інтим

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Науковці довели, що червоне вино не лише сприяє романтичній атмосфері, але й здатне оживити сексуальне життя. Згідно з оглядом десятків досліджень, споживання 1-2 келихів цього напою на день зменшує ризик еректильної дисфункції у чоловіків та покращує лібідо у жінок.

Справа у флавоноїдах

Як стверджують дослідники, рослинні сполуки у червоному вині можуть покращити кровообіг, підвищити тестостерон і стимулювати статеві органи. Зібрані ними на цей час докази демонструють, що помірне споживання цього алкогольного напою може бути потенційно корисним для пацієнтів з еректильною дисфункцією.

Річ у тім, що рушійною силою сексуального ефекту від червоного вина є поліфеноли. Ці сполуки містяться у рослинних продуктах, таких як фрукти, овочі, трави, спеції, чай.

Більшість поліфенолів складають флавоноїди. Вони містяться у червоному вині, яблуках, цибулі, чорному шоколаді та червонокачанній капусті. Флавоноїди діють як антиоксиданти, що запобігають окисленню в організмі.

Чому червоне вино корисне для інтимного життяЧерез останнє виробляються нестабільні хімічні речовини, відомі як вільні радикали, що руйнують клітини. Саме тому антиоксиданти відіграють важливу роль у запобіганні багатьом захворюванням (серцево-судинним та деяким видам раку).

Як зазначають науковці, присутні у червоному вині антиоксиданти корисні для репродуктивної системи. У випадку еректильної дисфункції антиоксидантні властивості поліфенолів напою можуть покращити здоров’я судин.

Це сприяє посиленому припливу крові до пеніса, що відіграє вирішальну роль для підтримки ерекції. Дослідники ще припускають, що червоне вино може підвищити тестостерон, основний стимул сексуального бажання, а також чоловічу фертильність.

Червоне вино та сексуальне здоров’я

Як зазначає видання Daily Mail, команда науковців проаналізувала десятки досліджень, проведених з 1993 по 2022 рр. серед чоловіків та жінок різних вікових та демографічних груп. Багато з цих спостережень вивчали вплив окислення на здоров’я судин, серця, гормональний баланс та рівень тестостерону.

У деяких дослідженнях порівнювався вплив різних алкогольних напоїв, включаючи пиво. Виявилося, що саме червоне вино найбільш ефективне для сексуального здоров’я.

Що стосується жінок, то команда дослідників вказала на дослідження майже 800 жінок в Італії. За результатами, ті з них, хто помірно вживав червоне вино, мали вищий рівень сексуального бажання.

Червоне вино підвищує лібідоУ жінок, які випивали менше одного келиха вина на день чи вживали будь-який інший алкогольний напій, не спостерігалося підвищення лібідо. Також було виявлено, що помірне споживання червоного вина сприяє збільшенню вагінального змащення, що є маркером кращої сексуальної функції.

В одному дослідженні 2016 р. британські вчені оцінили 50 тисяч здорових чоловіків середнього віку протягом 40 років. Вони виявили, що ті, хто регулярно вживав келих червоного вина, а також деякі цитрусові та ягоди, мали на 9-11% нижчі шанси на розвиток еректильної дисфункції.

Інше дослідження щодо жінок показало, що ті з них, хто регулярно вживав вино у помірних дозах, мали вище лібідо, ніж ті, хто не споживав цей алкогольний напій. Інші спостерігання показали, що червоне вино підвищує тестостерон у чоловіків і жінок, що збільшує сексуальне бажання.

Слід зазначити, що за попередженням ВООЗ, жодна кількість алкоголю не є безпечною. Дієтологи ж рекомендують чоловікам споживати на день до двох або менше алкогольних напоїв, а жінкам – один чи менше. Також дослідники попереджують, що ще необхідні додаткові дослідження для визначення більш конкретного впливу поліфенолів на сексуальну функцію.

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU